TV & Media

Το Χόλιγουντ «κηρύσσει» τον πόλεμο στην οπλοκατοχή (video, εικόνες)

Ζητά περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό των όπλων και λιγότερο Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κόσμος του Χόλιγουντ απευθύνει προς την αμερικανική πολιτεία τη λήψη αυστηρότερων μέτρων κατά της οπλοκατοχής στον απόηχο της πλέον μαζικής δολοφονίας 49 ανθρώπων για τα αμερικανικά χρονικά στο γκέι κλαμπ Pulse του Ορλάντο. Με δεκάδες μηνύματα στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άλλες διασημότητες του Χόλιγουντ ζητούν επίσης λιγότερο Ντόναλντ Τραμπ στη ζωή τους. Θεωρούν τον προεδρικό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως μέρος του προβλήματος. Δείτε το βίντεο εκστρατείας κατά της οπλοκατοχής από το 2012 στο οποίο γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές αναφέρονται σε ένοπλες επιθέσεις εντός αμερικανικού εδάφους πριν από το Ορλάντο. Όπως έχει τονίσει ο Μπαράκ Ομπάμα 30.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ένοπλη βία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά μηνύματα του Χόλιγουντ μετά τη σφαγή στο Ορλάντο

«Οι προσευχές δεν είναι αρκετές. Ήρθε η ώρα για ολική απαγόρευση στην πώληση ημιαυτόματων όπλων», γράφει η Σούζαν Σάραντον και συμπληρώνει, «υπάρχουν μόνο για έναν λόγο: για να σκοτώνουμε τον συνάνθρωπό μας».

Μήνυμα στο χάσταγκ #AssaultWeaponsOnlyKillMan άφησε επίσης η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Σερ, η οποία ανέβασε επίσης μια φωτογραφία με φόντο τη σημαία με το ουράνιο τόξο. «Κάποιος την είχε φτιάξει για μένα. Είμαι τόσο περήφανη, αλλά η καρδιά είναι ραγισμένη».

image

«Τα στρατιωτικά όπλα, σαν τα AR-15, ανήκουν στον στρατό», σχολίασε ο κωμικός Κρις Ροκ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ έγραψε: «Πόσοι άνθρωποι ακόμη πρέπει να σκοτωθούν για να κάνουμε κάτι ως έθνος ώστε να σταματήσει η ένοπλη βία; Στείλτε ένα μέιλ ή κάντε ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπός σας στη Βουλή και ρωτήστε τον γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει την ένοπλη βία;»

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δήλωσε σοκαρισμένος από την παράλογη τραγωδία του Ορλάντο και τόνισε ότι όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία.

Ο γνωστός από το Σταρ Τρεκ Τζορτζ Τακέι, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ανοικτά γκέι, ασχολήθηκε με τα συγχαρητήρια που έστειλε ο Τραμπ στον εαυτό του. «Για άλλη μια φορά Ντόναλντ έδειξες πόσο λίγος είσαι και ότι δεν μπορείς να μας κυβερνήσεις. 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αυτός την βρίσκει δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό του».