TV & Media

Τζέιμς Κόρντεν: Το μίσος δεν θα κερδίσει (video)

Αφιερωμένη στα θύματα του Ορλάντο η βραδιά των θεατρικών βραβείων Tony

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφιερωμένη στα θύματα της μαζικής δολοφονίας στο Ορλάντο της Φλόριντα ήταν η 70η Απονομή των θεατρικών βραβείων Tony στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Ήταν από μία από τις πιο συγκινητικές βραδιές στην ιστορία του θεσμού και ο οικοδεσπότης Τζέιμς Κόρντεν χειρίστηκε μια ψυχαγωγική τελετή με το καλύτερο δυνατό τρόπο: «Το θέατρο είναι ένα μέρος όπου κάθε φυλή, κάθε σύστημα αξιών, κάθε σεξουαλικότητα και κάθε φύλο απολαμβάνουν ισότητα και αγάπη. Το μίσος δεν θα νικήσει ποτέ. Αυτό είναι κάτι που όλοι μαζί, πρέπει να το διασφαλίσουμε και το σημερινό σόου στέκεται σαν ένα σύμβολο και μια γιορτή αυτών των αρχών».

Με 11 βραβεία ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «Hamilton» - η τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της χρονιάς που αφηγείται την ιστορία ενός από τους μεγάλους πατέρες της Αμερικής, του Αλεξάντερ Χάμιλτον, σε μορφή ενός hip-hop μιούζικαλ.

O Φρανκ Λανγκέλα που κέρδισε το Tony Καλύτερου Ηθοποιού για το «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ αναφέρθηκε στην ανάγκη μετατροπής του τρόμου σε έμπνευση: «Όταν κάτι κακό συμβαίνει, έχουμε τρεις επιλογές. Να το αφήσουμε να μας ορίσει, να το αφήσουμε να μας καταστρέψει, να το αφήσουμε να μας δυναμώσει... Απαιτώ από το Ορλάντο να είναι δυνατό γιατί στέκομαι σε ένα δωμάτιο με τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους στον κόσμο».

To Tony Καλύτερης Ηθοποιού κέρδισε η Τζέσικα Λανγκ για το «Long Day's Journey Into Night» και μπορεί στον ευχαριστήριο λόγο της να μην αναφέρθηκε στο Ορλάντο, αλλά με το δικό της τρόπο μίλησε για όλα όσα μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι όταν είναι μαζί.

H Μπάρμπρα Στρέιζαντ επέστρεψε στο Μπρόντγουεϊ μετά από 46 χρόνια και έδωσε το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς - το Tony Καλύτερου Μιούζικαλ που φυσικά και πήγε στο «Hamilton» και μίλησε για την ομορφιά που μπορεί να φέρει στον κόσμο η Τέχνη.