TV & Media

Κίρα Νάιτλι, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζουντ Λο λένε «όχι» στο Brexit (εικόνες)

Μαζί με 300 ακόμη διακεκριμένους Βρετανούς των τεχνών και των γραμμάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περίπου 300 διακεκριμένοι ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων ακόμα και ο αγαπημένος σχεδιαστής μόδας του πρώην δημάρχου του Λονδίνου υπέγραψαν επιστολή για να παραμείνει η Βρετανία στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

image

Η Κίρα Νάιτλι, ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Τζάρβις Κόκερ των Pulp, ο Ντάνι Μπόιλ, ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ είναι ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την επιστολή που δημοσιεύει ο Guardian.

image

«Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική και η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα, θα αποδυναμωθεί σημαντικά, εάν αποχωρήσουμε», τονίζουν.

Ορισμένοι από τους ηθοποιούς που υπογράφουν έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα μπλοκ μπάστερ, κάτι που δεν θα γινότανε, εάν η χώρα δεν ήτανε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζουν. Πρόκειται για μία επίσημη εκστρατεία υπέρ του «ναι» στην οποία η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά.

image

«Τι σημαίνει πραγματικά το 'όχι'; Βγαίνοντας από την ΕΕ κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς το άγνωστο για εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι εργάζονται σε δημιουργικούς κλάδους, αλλά και για εκατομμύρια ανθρώπους που κάπως ωφελούνται από τη δυναμικότητα του βρετανικού πολιτισμού», αναφέρει η επιστολή. «Από τους βάρδους στον Μπόουι το βρετανικό δημιουργικό πνεύμα έχει εμπνεύσει τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι ο ηγετικός ρόλος της Βρετανίας στην παγκόσμια σκηνή θα συνεχιστεί μόνο αν παραμείνουν στο κλαμπ της ΕΕ. Ας μην γίνουμε τα αουτσάιντερ του κόσμου».

image