TV & Media

«Είμαι ο πρώτος που βιντεοσκόπησε πραγματικό εξορκισμό στο Βατικανό»

Τι υποστήριξε ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή» και τι απαντάει το Βατικανό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο σκηνοθέτης του «Εξορκιστή», ο 80χρονος πια Γουίλιαμ Φρίντκιν, υποστήριξε πρόσφατα από τις Κάννες ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που βιντεοσκόπησε αληθινό εξορκισμό ως προσκεκλημένος του επίσημου εξορκιστή του Βατικανού.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγο καιρό και ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι, μετά από αυτή την εμπειρία, δεν θα ξαναείναι ποτέ ο ίδιος, και ότι τον σόκαρε η ομοιότητα του «πραγματικού περιστατικού» με τα όσα δείχνουν οι αντίστοιχες σκηνές στην ταινία του. Αποκάλυψε ότι πιστεύει στα φαινόμενα δαιμονισμού και ότι είναι πεπεισμένος πως τα περιστατικά που περιγράφει στη θρυλική ταινία του είναι πέρα για πέρα αληθινά.

«Ο εξορκιστής», ταινία του 1973, περιγράφει τις προσπάθειες εξορκισμού ενός 12 χρονου κοριτσιού από δυο ιερείς. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο Blatty του William Peter, ένα βιβλίο που περιγράφει την πραγματική περίπτωση απόπειρας εξορκισμού του Roland, ενός 14χρονου εφήβου, το 1949.

Από τον Φρίντκιν όμως ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει γυναίκα πρωταγωνίστρια, έτσι ώστε να μην πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στον Roland.

Στην αρχή, όπως είπε, σκόπευε να γυρίσει μια ταινία τρόμου. Μόλις όμως διάβασε τα ημερολόγια του ιερέα καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού που χειρίστηκε την υπόθεση, συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα πραγματικό περιστατικό.

Το Βατικανό, πάντως, αρνήθηκε ότι προσκάλεσε τον Φρίντκιν σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει επίσημο εξορκιστή.  Υποστηρίζουν ότι μπορεί ο σκηνοθέτης να μπέρδεψε κάποιο άλλο φορέα της Καθολικής Εκκλησίας με το Βατικανό.