TV & Media

Σούζαν Σάραντον: Δεν έχω τίποτα καλό να πω για τον Γούντι Άλεν (video)

Δήλωσε νέτα σκέτα ότι είναι ένας πατέρας που έχει κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128581-290223.jpg

Με το Cafe Society του Γούντι Άλεν άνοιξε η αυλαία του 69ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και είναι λογικό η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στην ενεργό δράση να είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην Κυανή Ακτή. Για άλλη μια φορά η καλλιτεχνική αξία του Άλεν έχει επισκιαστεί από το παρελθόν του και από την υπόθεση της φερόμενης κακοποίησης της τότε ανήλικης κόρης της.

Δημοσιογράφος του Variety ζήτησε από την Σούζαν Σάραντον που δεν φημίζεται για τη διπλωματία της τη γνώμη της για τον Γούντι Άλεν. «Δεν έχω τίποτα καλό να πω για αυτόν. Δεν θέλω να πιάσουμε αυτή τη συζήτηση», είπε και έκοψε τη φόρα του δημοσιογράφου, ο οποίος επέμεινε. ««Νομίζω ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί και αυτό δεν είναι σωστό», διευκρίνισε η Σούζαν Σάραντον.

Για την ιστορία, το 1993 η πρώην σύζυγος, Μία Φάροου, κατηγόρησε τον Άλεν για τη σεξουαλική κακοποίηση της θετής τους κόρης Ντίλαν, η οποία ήταν τότε επτά ετών. Όλες οι κατηγορίες σε βάρος του Άλεν απορρίφθηκαν, καθώς δεν βρέθηκαν ποτέ επαρκή στοιχεία για να παραπεμφθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Η Ντίλαν επανέφερε το σκάνδαλο το 2014 με ένα κείμενο στο ιστολόγιο της με το οποίο ενοχοποιούσε τον πατέρα της, ενώ ο Άλεν απάντησε με δικό του κείμενο στους New York Times.

image

Στη συνέντευξη ήταν και η Τζίνα Ντέιβις που μαζί με την Σάραντον ήταν το θρυλικό γυναικείο κινηματογραφικό δίδυμο «Θέλμα και Λουίζ» του 1991. Ένα road movie δύο γυναικών που προτιμούν να πεθάνουν από το να συνεχίσουν να επιστρέψουν στη σεξουαλική και κοινωνική καταπίεση της ανδροκρατούμενης κοινωνίας τους.


Φωτογραφίες: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.