TV & Media

Η αστυνομία εντόπισε τη Sinead O’Connor έπειτα από πολύωρη αναζήτηση

Είχε βγει για βόλτα με το ποδήλατό της και αγνοείτο από την Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128546-290160.jpg

Έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε και τον συναγερμό που σήμανε στις αστυνομικές αρχές στο Σικάγο των ΗΠΑ, έγινε γνωστό πως η σπουδαία τραγουδίστρια Σινέιντ Ο' Κόνορ, η οποία αγνοείτο από την Κυριακή, βρέθηκε τελικά και είναι καλά στην υγεία της.

«Το αστυνομικό τμήμα του Ούιλμετ προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση της υγείας της Sinead O’Connor», λέει το δελτίο τύπου του τμήματος. «Η O’Connor σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από την περιοχή για να κάνει βόλτα με το ποδήλατό της στις 6 π.μ. και εκ τότε αγνοείτο. Μέχρι στιγμής ένας καλών έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάστασή της και δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες», ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμά του το CNN.

Οι αστυνομικές αρχές εξέφραζαν έντονες ανησυχίες για τη ζωή της, επισημαίνοντας πως είχε αυτοκτονικές τάσεις. Σε αυτό συνέβαλε και το τελευταίο μήνυμά της στο Facebook, το οποίο ανήρτησε την ημέρα της εξαφάνισής της, απευθυνόταν στον γιο της Τζέικ, ζητώντας του να προσέχει τον αδελφό του, να μην τον εγκαταλείψει και τονίζοντάς του να προσλάβει ένα δικηγόρο.

«Μην εγκαταλείψεις τον αδελφό σου ή κάποιο από τα άλλα μωρά μου ξανά. Αυτό που έκανες στον αδελφό σου και στη μητέρα σου είναι κυριολεκτικά εγκληματικό», έγραφε στη σελίδα της με δεκάδες θαυμαστές της να σχολιάζουν και να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάστασή της.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η τραγουδίστρια έλαβε ιατρική θεραπεία μετά από ένα μήνυμά της για λήψη υπερβολικής δόσης ναρκωτικών που δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook. «Πήρα υπερβολική δόση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κερδίσεις το σεβασμό», είχε γράψει ανακοινώνοντας ότι είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει τη ζωή της, έπειτα από τη ρήξη των σχέσεών της με συγγενικά της πρόσωπα, εκ των οποίων και τα παιδιά της.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κωμικός Arsenio Hall κατέθεσε αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της O’Connor για δυσφήμηση, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδινε ναρκωτικά στον Prince.

Η Sinead Marie Bernadette O’Connor (γεννήθηκε το 1966 στο Δουβλίνο), είναι ιρλανδικής καταγωγής και έγινε παγκοσμίως γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το ντεμπούτο άλμπουμ της «The Lion and the Cobra». H Ο’Connor έφτασε στο απόγειο της δόξας της το 1990 με το τραγούδι «Nothing Compares 2 U», το οποίο έγραψε ο Prince.

Από τότε και μόλις σταθεροποίησε την καριέρα της στο τραγούδι, αντιμετώπισε πολλές αντιπαραθέσεις εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων της περί οργανωμένης θρησκείας, δικαιωμάτων των γυναικών, κακοποίηση παιδιών, πολέμου.

Η πιο διάσημη και εμπρηστική μουσική διαμαρτυρία της ήταν έναντι της Καθολικής Εκκλησίας. Τραγουδώντας το «War» του Bob Marley στο Saturday Night Live του MTV το 1992, ολοκλήρωσε την ερμηνεία της λέγοντας «Fight the real enemy»(πολεμήστε τον αληθινό εχθρό) και σκίζοντας φωτογραφία του τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

Εκτός των εννέα σόλο άλμπουμ της, το έργο της περιλαμβάνει πολλά single, τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε πολλές συναυλίες με για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η καλλιτέχνιδα είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι υπήρξε θύμα σεξουλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί και είχε επικρίνει με δριμύτητα την καθολική Εκκλησία για το θέμα της προστασίας των ανηλίκων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.