TV & Media

Πώς η αυτιστική Κάρλι άφησε «άφωνο» τον Τσάνινγκ Τέιτουμ (video)

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη ενός κοριτσιού που δεν έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κάρλι Φλέισμαν δεν μπορεί να μιλήσει. Η Κάρλι είναι αυτιστική και δεν έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή της. Οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπτυχθεί ο εγκέφαλός της. Μια μέρα στην ηλικία των 11 ετών πληκτρολόγησε στον υπολογιστή τη λέξη «πληγωμένη» και ένας νέος κόσμος άνοιξε μπροστά στα μάτια της. Βρήκε τη φωνή της και επικοινωνεί πλέον με τον κόσμο μέσω του υπολογιστή της.

Με τη βοήθεια των γονιών απέκτησε το δικό της κανάλι στο YouTube και την εκπομπή της που έχει για τίτλο: «Άφωνος με την Κάρλι Φλέισμαν». Πρώτος καλεσμένος της Κάρλι ήταν ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τσάνινγκ Τέιτουμ. Με τη βοήθεια του υπολογιστή η Κάρλι «ανέκρινε» τον αρρενωπό και σέξι σταρ Τσάνινγκ για το γάμο του, τους μεγαλύτερους φόβους του στη ζωή και για τα παιδικά του χρόνια.

Η Κάρλι μαζί με τον πατέρα της έχουν γράψει βιβλίο για τη ζωή με τον αυτισμό. Σε αποσπάσματα αυτού του βιβλίου βασίζεται η ταινία μικρού μήκους Carly’s Café, η οποία μας δείχνει πώς μια απλή αυτονόητη επίσκεψη για όλους σε ένα καφέ μπορεί να καταλήξει σε χάος στον κόσμο ενός αυτιστικού κοριτσιού που έχει δηλώσει: «Ο αυτισμός με έχει κλειδώσει μέσα σε ένα σώμα που δεν μπορώ να ελέγξω».