TV & Media

Πέθανε o Prince (εικόνες, video)

Ξαφνικά η μουσική έχασε τον πρίγκιπά της σε ηλικία 57 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, ο «καλλιτεχνής γνωστός ως» Prince έφυγε τελείως ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ο θρύλος του ροκ εν ρολ, της φανκ, της τζαζ, της ποπ μουσικής βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του στη Μινεσότα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η αστυνομία έλαβε μια κλήση νωρίς το πρωί για κάποιον άντρα που έπεσε αναίσθητος στο σπίτι του και δεν αναπνέει. To ΤΜΖ ήταν από τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή εντοπίστηκε στο στούντιο ηχογράφησης που διατηρούσε στην έπαυλή του. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου.

image

Πρόσφατα είχε ακυρώσει δύο συναυλίες για λόγους υγείας. Μάλιστα, την Παρασκευή 15 Απριλίου, ο Prince λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος, αναγκάστηκε να ζητήσει την έκτακτη προσγείωση του αεροπλάνου στο Ιλινόις, όπου και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα. Ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει ότι ο τραγουδιστής έπασχε από γρίπη.

image

Ο Prince Rogers Nelson γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολις της Μινεσότα. Τραγουδιστής, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός ο Prince θεωρείται μια μουσική ιδιοφυία. Εμφανίστηκε στο χώρο της ποπ το 1978 με το άλμπουμ «For You». Πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Αναρίθμητες οι επιτυχίες του. Αξεπέραστο το στιλ του στο ντύσιμο. Ένας γεννημένος showman πάνω στη σκηνή. Το Purple Rain, το Kiss, το Wanna Be Your Lover, το Sexy Mother Fucker, το When Doves Cry και τόσες άλλες επιτυχίες είναι η παρακαταθήκη του Πρίγκιπα. Το 2016 είναι ήδη μια χρονιά κακή για τη μουσική.