TV & Media

Μαθηματικά ο Τζον Σνόου δεν άξιζε να πεθάνει

Γερμανοί φοιτητές σχεδίασαν τον αλγόριθμο του Game of Thrones

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Εν έτει 2016, τα πάντα περνούν από ανάλυση δεδομένων, ακόμα και το Game of Thrones» γράφει ο βρετανικός Guardian. Φοιτητές σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου με τη βοήθεια των εφαρμοσμένων μαθηματικών ανέλυσαν τις πιθανότητες που έχει κάθε ήρωας της δημοφιλούς επικής σειράς Game of Thrones να καταλήξει νεκρός.

Το πρότζεκτ ονομάζεται Το Τραγούδι του Πάγου και των Δεδομένων και αναλύει στοιχεία από τα βιβλία του συγγραφέα Τζορτζ Μάρτιν και τις πέντε σεζόν της τηλεοπτικής σειράς μαζί με πληροφορίες από site των φαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατέληξαν σε έναν αλγόριθμο που κατηγοριοποιεί τον κάθε χαρακτήρα βάσει 20 και πλέον χαρακτηριστικών: ηλικία, τίτλος, φύλο, αριθμός νεκρών οικείων, δημοτικότητα κ.ά.

Σε όλο τον κόσμο του Game of Thrones υπάρχουν 2.028 χαρακτήρες, ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε επεισόδιο εμφανίζονται τουλάχιστον 30. Μάλιστα οι ανδρικοί ρόλοι είναι διπλάσιοι από τους ρόλους των γυναικών. Οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποδυθούν κάποιον ευγενή, ενώ οι περισσότερες γυναίκες υποδύονται χωρικούς. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να σκοτωθούν.

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο των Γερμανών φοιτητών μερικοί θάνατοι στην αγαπημένη σειρά είναι «μαθηματικά παράλογοι», αναπάντεχοι. Και αν ένας ήρωας δεν άξιζε μαθηματικά να δολοφονηθεί αυτός ήταν ο ωραίος Τζον Σνόου.

Ποιοι χαρακτήρες του GOT έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να «φύγουν» από τη σειρά βάσει του αλγόριθμου των φοιτητών;

Τόμεν Μπαράθιον - 97%

Στάνις Μπαράθιν - 96%

Ντενέρις Ταργκέριεν - 95%

Ντάβος Σιγουόρθ - 91%

Πέτιρ Μπέιλις - 91%

Και ο Τζον Σνόου - μόλις 11%.

Άδικο λοιπόν!

Στην Ελλάδα το «Game of Thrones» θα προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια NOVA Cinema.