TV & Media

Οι Rolling Stones έφεραν την επανάσταση του ροκ στην Αβάνα (εικόνες, video)

Ο Μικ Τζάγκερ χαιρέτισε τον κόσμο στα ισπανικά και ξεκίνησε με το Jumpin' Jack Flash

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124265-278876.jpg

Οι Rolling Stones ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν στους απαγορευμένους για δεκαετίες ρυθμούς της ροκ στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα. Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί και τουρίστες παρακολούθησαν την πρώτη δωρεάν ροκ συναυλία στο νησί λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα.

image

Ο γερόλυκος Μικ Τζάγκερ καλωσόρισε τον κόσμο στα ισπανικά και ξεκίνησε τη συναυλία με το Jumpin' Jack Flash, την ιστορική επιτυχία των Stones από το 1968. «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα», δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνα την Πέμπτη.

Το συγκρότημα συνέχισε με το «It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)», με όποιο μήνυμα μπορεί να έχει αυτό για τους Κουβανούς φαν, οι οποίοι κάποτε αντιμετώπιζαν διακρίσεις για τις προτιμήσεις τους στη μουσική.

image

Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα που θα άρχιζε η συναυλία, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

image

Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας. Ωστόσο, η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

image


Φωτογραφίες: EPA/ALEJANDRO ERNESTO 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.