TV & Media

H μεγάλη στιγμή που ο Ennio Morricone παίρνει το Oscar μουσικής (video)

«Σε ευχαριστώ, Quentin Tarantino»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές στην 88η απονομή των βραβείων Oscar.

Είναι η στιγμή που ο Quincy Jones μαζί με τον Pharrell διαβάζουν το όνομα του Ennio Morricone για το Oscar καλύτερης μουσικής.

Δεκαετίες ολόκληρες ο Ιταλός συνθέτης σκάρωνε μαγική μουσική και αναδείκνυε με τις νότες του ταινίες –κάποιες δεν ήταν ανάλογου βεληνεκούς– που έγιναν καλτ και τις χαρακτήριζαν οι μαγικές μελωδίες του.

Μετά από έξι υποψηφιότητες και ένα Oscar για τη συνολική προσφορά του, ο σημαντικός Ιταλός συνθέτης έχει ακόμα έμπνευση και το Quentin Tarantino το ήξερε και του πρότεινε να γράψει μουσική για την καινούργια του ταινία.

Για ακόμα μια φορά ο χειμαρρώδης Tarantino φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα ινδάλματά του. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε όνειρο να του γράψει μουσική ο Morricone και δεν είναι απίθανο να δημιούργησε το «The Hateful Eight» για να μπορεί να το επενδύσει μουσικά ο μεγάλος Ιταλός συνθέτης.

Φυσικά ο Tarantino ήταν ο πρώτος που ευχαρίστησε ο Morricone όταν ανέβηκε στη σκηνή για την απονομή. Ήταν μια δικαίωση για τον άνθρωπο που είχε καταλάβει πριν απ’ όλους την αξία της μουσικής στο σινεμά. Και περά από τη μουσική, αυτή είναι η μεγάλη του συμβολή στην 7η Τέχνη.

Μετά από σχεδόν 500 ταινίες και στα 87 του χρόνια ο Ennio Morricone κράτησε αγαλματίδιο για τη δουλειά του και όχι για την φήμη του.