TV & Media

Η Cameron Diaz πιο «ανθρώπινη» από ποτέ (video)

Μια συνέντευξη - κατάθεση ψυχής για το HUMAN του κινηματογραφιστή Yann Arthus-Bertrand

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Είμαι η Cameron Diaz. Έχω κλείσει τα 41 και οδεύω προς τα 42. Είμαι ηθοποιός του κινηματογράφου. Και πρόσφατα έγραψα ένα βιβλίο». Έτσι αυτοπαρουσιάζεται η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία δέχθηκε να δείξει την «ανθρώπινη» πλευρά της συμμετέχοντας στο παιχνίδι συνεντεύξεων HUMAN του κινηματογραφιστή, Yann Arthus-Bertrand. Ο γνωστός φωτογράφος και κινηματογραφιστής πέρασε τα τελευταία χρόνια ταξιδεύοντας τον κόσμο και συνομιλώντας με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες αναζητώντας την απάντηση στο εξής ερώτημα: «Τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους». Το ταξίδι του μετουσιώθηκε στην ταινία με τίτλο HUMAN, η οποία προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Το παιχνίδι το συνεντεύξεων συνεχίζεται και η Cameron Diaz μίλησε για την καριέρα της, τη δόξα και την ευτυχία, αλλά για την απώλεια και το κενό που ένιωσε όταν έχασε τον πατέρα της.

Η συνέντευξη της Diaz έγινε στον Καναδά και ξεκινά μιλώντας για την καριέρα της. «Όταν ο κόσμος μού λέει ότι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί σαν εμένα η ερώτηση που πάντα τους κάνω είναι: "Γιατί;" Ιδίως στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η δόξα φέρνει ευτυχία. Δεν έγινα ηθοποιός για να γίνω διάσημη. Η διασημότητα, η προβολή είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Όταν είμαι σπίτι μου, είμαι εγώ, δεν είμαι κάποια διάσημη. Είμαι η Κάμερον. Η δόξα δεν με προσδιορίζει ως άνθρωπο. Δεν θα βρεις ποτέ την ευτυχία στη δόξα».

Στη συνέχεια η Diaz μίλησε για το θάνατο του πατέρα της: «Το να μη γνωρίζεις πώς θα είναι η ζωή σου χωρίς αυτόν ήταν η δυσκολότερη στιγμή. Κι όταν είδα τη μητέρα μου να τον αποχαιρετά πόνεσα πραγματικά. Θυμάμαι το επόμενο πρωινό που όταν ξύπνησα είχα την αίσθηση ότι ο μπαμπάς μου στεκόταν δίπλα μου. Και ξανακοιτώ και δεν ήταν εκεί. Και ένιωσα αυτό το μεγάλο, τεράστιο κενό. Μια τρύπα χωρίς πάτο, σκοτεινή».

Δείτε επίσης το τρέιλερ της ταινίας HUMAN