TV & Media

Παρέλυσε το Εδιμβούργο για το σάντουιτς του George Clooney (video, εικόνες)

Ουρά έξω από το Social Bite, ένα κατάστημα στο οποίο εργάζονται πρώην άστεγοι 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113684-225490.jpg

Ο George Clooney βρίσκεται στο Εδιμβούργο για να μιλήσει στην απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της Σκωτίας. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης Josh Littlejohn είναι και ο συνιδρυτής του Social Bite. Μια αλυσίδα καταστημάτων εστίασης με κοινωνικό πρόσωπο, η οποία προσλαμβάνει για υπαλλήλους πρώην άστεγους και οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν προκαταβολικά για φαγητό που στο τέλος της ημέρας θα μοιραστεί σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο Josh Littlejohn κάλεσε τον George Clooney να δοκιμάσει τα σάντουιτς του Social Bite. Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή και έγινε χαμός έξω από το μαγαζί στην πανέμορφη οδό Rose του Εδιμβούργου για να δουν από κοντά τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ.

image

Ο Clooney φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό του, ήταν όπως πάντα κοινωνικός, βγήκε πολλές φωτογραφίες και selfies με τον κόσμο, αλλά τελικά προς απογοήτευση κάποιων έφυγε χωρίς να φάει το διάσημο σάντουιτς του Social Bite.

image

Μετά την επίσκεψη Clooney το Twitter πήρε φωτιά με αναρτήσεις του ηθοποιού έξω από το κατάστημα.

image

image

image

Ο ηθοποιός μπορεί να μη δοκίμασε τα προϊόντα του καταστήματος, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σκεπτικό της όλης επιχείρησης. «Μου αρέσει αυτό που κάνουν. Είναι αξιέπαινο. Συμφωνώ ακράδαντα με την ιδέα ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να συμμετέχουμε στις δυσκολίες που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν».

Social Bite βασίζεται στη φιλοσοφία του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης καθηγητή Μουχάμαντ Γιουνούς από το Μπαγκλαντές. Δηλαδή στην ιδέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου ο σκοπός μια επιχείρησης δεν είναι αποκλειστικά το κέρδος, αλλά η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων και προβλημάτων.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.