TV & Media

Ακουστική κιθάρα του John Lennon πωλήθηκε έναντι 2,4 εκ. δολαρίων

Με αυτήν το θρυλικό Σκαθάρι είχε γράψει και ηχογραφήσει το Love Me Do και το I Want to Hold Your Hand

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113198-224477.jpg

Σπάνια ακουστική κιθάρα του John Lennon πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν από τις πρώτες αγαπημένες κιθάρες του μουσικού με την οποία είχε γράψει και ηχογραφήσει πολλές επιτυχίες του όπως το Love Me Do και το I Want to Hold Your Hand.

image

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ, τον Σεπτέμβριο του 1962 έναντι 161 στερλινών. «Ο John αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Paul McCartney», αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions στην ανακοίνωσή του για την πώλησή της. Ο Lennon έπαιζε για ένα χρόνο με αυτήν την κιθάρα και μετά την αντάλλαξε με μία άλλη του George Harrison. Σύμφωνα με τον Julien's Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Beatles στο Finsbury Park του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963.

Περίπου 50 χρόνια αργότερα, η κιθάρα βρέθηκε σε μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αξία της πιστοποιήθηκε από τον μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, Andy Babiuk, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Lennon να παίζει σε συναυλίες ή να γράφει μουσική.


ΦΩΤΟ: EPA/JULIENS AUCTIONS

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.