TV & Media

Πώς τρεις γκραφιτάδες παγίδεψαν το Homeland (εικόνες, video)

Εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη για ρεαλισμό και γέμισαν το σκηνικό με συνθήματα κατά της αμερικανικής παραγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110831-219633.jpg

Η παραγωγή του Homeland προσέλαβε τρεις Άραβες καλλιτέχνες γκράφιτι για να γράψουν τα συνθήματα στο σκηνικό - «προσφυγικός καταυλισμός» στα σύνορα Λιβάνου και Συρίας - του δεύτερου επεισοδίου του πέμπτου κύκλου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. Η παραγωγή θέλησε να προσδώσει ρεαλισμό στο σκηνικό και βρέθηκε εκτεθειμένη.

image

Οι καλλιτέχνες γέμισαν τους τοίχους με συνθήματα γραμμένα στα αραβικά που καταγγέλλουν τη σειρά για προπαγάνδα, ρατσισμό και αναπαραγωγή στερεοτύπων. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή που η πρωταγωνίστρια, Claire Danes, ως Carrie Mathison περπατάει στον καταυλισμό μπροστά από ένα τοίχο που το γκράφιτι λέει: «Το Homeland είναι ρατσιστικό». Οι καλλιτέχνες Heba Amin, Caram Kapp και Stone έκαναν δημόσια δήλωση την οποία ανέβασαν στο Διαδίκτυο: «Λόγω της φήμης που έχει σειρά δεν ήταν εύκολο να μας πείσουν. Ωστόσο, σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα παράθυρο, μια ευκαιρία για να παρέμβουμε δυναμικά και να καταγγείλουμε το πολιτικό περιεχόμενο της σειράς. Ήταν η στιγμή να στείλουμε το μήνυμά μας υπονομεύοντας το ίδιο το σόου».

image

Τα γυρίσματα εμπλουτίστηκαν και με άλλα συνθήματα όπως: «Το Homeland δεν είναι σειρά», «το Homeland είναι απάτη», «επανάληψη μήτηρ παντός Άσαντ» (σε ελεύθερη απόδοση) και διάφορα άλλα.

image

Τα περισσότερα εμφανίστηκαν κανονικά στην πρώτη μετάδοση του επεισοδίου. Τα γυρίσματα του επεισοδίου είχαν γίνει έξω από το Βερολίνο, όπου και γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας σεζόν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.