TV & Media

Ο οικολόγος «Λύκος της Wall Street» ετοιμάζεται να κυνηγήσει το σκάνδαλο της Volkswagen

Ο Leonardo DiCaprio έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για την παραγωγή της ταινίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εταιρεία παραγωγής του Leonardo DiCaprio πρόκειται να μεταφέρει το σκάνδαλο της Volkswagen με τις πειραγμένες εκπομπές ρύπων στη Μεγάλη Οθόνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter.

Η εταιρεία Appian Way του 41χρονου ηθοποιού που έχει αναλάβει παραγωγές ταινιών όπως: «Η επιστροφή», «Ο Λύκος της Wall Street» και το «Νησί των Καταραμένων» αγόρασε ήδη τα δικαιώματα για να μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο που ετοιμάζει ο δημοσιογράφος των New York Times, Jack Ewing. Το βιβλίο εξετάζει πώς ο κολοσσός της γερμανικής και παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας λειτουργούσε το παράνομο και πειραγμένο λογισμικό για τα οχήματα με κινητήρα ντίζελ.

Η Appian Way σε συνεργασία με την Paramount θα επικεντρωθούν στο πώς η νοοτροπία του «περισσότερα, γρηγορότερα, καλύτερα» οδηγεί τα στελέχη πολυεθνικών, όπως η VW, σε εκτεταμένες επιχειρηματικές απάτες. Το δημοσίευμα στο Hollywood Reporter δεν αποσαφηνίζει αν ο Leonardo DiCaprio θα μείνει αποκλειστικά στην παραγωγής της ταινίας ή αν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι η VW ομολόγησε ότι το παράνομο λογισμικό έχει τοποθετηθεί σε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο.


ΦΩΤΟ: EPA/JASON SZENES EPA/JASON SZENES