TV & Media

Shakira: Γιατί τα παιδιά να πληρώνουν το τίμημα των πολέμων;

Η Κολομβιανή σταρ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108495-215058.jpg

Με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Moon, συναντήθηκε η Κολομβιανή σταρ και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF, Shakira, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία χρηματοδότησης προγραμμάτων για την ανάπτυξη στην πρώιμη παιδική ηλικία. Συγκεκριμένα απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να επενδύσουν στον απόηχο νέων επιστημονικών δεδομένων που δημιουργούν μια επαναστατική αλλαγή στην κατανόησή μας για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της στέρησης και του άγχους στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των μικρών παιδιών.

«Περισσότερα από 100 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο και 161 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια κάτω των πέντε ετών είναι σωματικά και νοητικά υπανάπτυκτα λόγω έλλειψης φροντίδας και σωστής διατροφής. Κάθε χρόνος που περνάει χωρίς να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη στην πρώιμη παιδική ηλικία και δεν αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αφορούν στα ζητήματα αυτά, θα έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να γεννηθούν στον ίδιο κύκλο της φτώχειας και της έλλειψης ευκαιριών. Η UNICEF και εγώ ενώσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε σήμερα εδώ γιατί το να επενδύσουμε από νωρίς στα παιδιά είναι ένα επείγον ζήτημα και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χάσουμε», δήλωσε η Shakira.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Κολομβιανή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο θάνατο του τρίχρονου πρόσφυγα από τη Συρία Aylan Kurdi στα τουρκικά παράλια. «Η εικόνα του νεκρού παιδιού είναι τραγική και δεν πρέπει να την ξεχάσουμε ποτέ. Η προσφυγική κρίση είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας. Γιατί θα πρέπει τα παιδιά να πληρώνουν το τίμημα των πολέμων. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει και δεν πρέπει να αποποιούμαστε των ευθυνών μας», τόνισε η 38χρονη σταρ.


ΦΩΤΟ: EPA/MARCUS BRANDT EDITORIAL USE ONLY 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.