TV & Media

Διώξαμε τον Ματ Ντέιμον και η Τενερίφη έγινε Αθήνα (εικόνες)

Η γραφειοκρατία μπλόκαρε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Jason Bourne στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107738-213650.jpg

Ένα από τα χρόνια προβλήματα της χώρας μας. Η γραφειοκρατία. Πολλοί παραγωγοί του Χόλιγουντ και άλλων μεγάλων στούντιο έχουν επιχειρήσει να γυρίσουν ταινία στην Ελλάδα, αλλά όταν είδαν πως είναι πιο εύκολο να φτάσουν στον Άρη, επέλεξαν άλλη χώρα για το σκηνικό της ταινίας τους.

Τελευταία και τρανταχτή περίπτωση η νέα ταινία της σειράς Jason Bourne, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον. Συγκεκριμένα, το σκηνικό ταινίας είναι η Αθήνα κατά την περίοδο της κρίσης. Όμως, αντί για την Αθήνα, οι παραγωγοί επέλεξαν την ισπανική πόλη Τενερίφη και τη Σάντα Κρους, καθώς τα εμπόδια ήταν τόσα που οι παραγωγοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους για άλλη χώρα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι η παραγωγή της ταινίας αποφάσισε να αλλάξει πόλη όχι εξαιτίας της γραφειοκρατίας, αλλά του γεγονότος πως δεν θα είχε επιστροφή φόρου, όπως συμβαίνει με τις κινηματογραφικές παραγωγές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε ξεκινήσει τη σύνταξη τροπολογίας για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν πρόλαβε να την καταθέσει εξαιτίας των πρόωρων εκλογών και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το θέμα.

image

image

image

 image

image

image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.