TV & Media

O George Clooney έχει Plan B ενάντια στο σεξισμό του Χόλιγουντ (video, εικόνες)

Και το δοκιμάζει για πρώτη φορά με την Sandra Bullock

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107450-213061.jpg

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σύζυγος της δικηγόρου Amal, George Clooney, πιστεύει ότι έχει σχέδιο για να εξαλείψει μια και καλή τα φαινόμενα σεξισμού στο Χόλιγουντ: θα δίνει περισσότερους ανδρικούς ρόλους σε γυναίκες.

Ο Αμερικανός σταρ εξήγησε ότι ο ρόλος της Sandra Bullock στην ταινία Our Brand is Crisis, στην οποία συμμετέχει ως συμπαραγωγός, αρχικά προοριζόταν να δοθεί και να αποδοθεί από άνδρα ηθοποιό. Ο Clooney πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό μπορεί να γίνει για πολλούς ρόλους. Η ιδέα ανήκε στην Bullock αλλά ο Clooney και συμπαραγωγός Grant Heslov συμφώνησαν αμέσως και πέρασαν από την ιδέα στην πράξη. Η ταινία Our Brand is Crisis έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

image

Το Χόλιγουντ κατηγορείται ότι μπλοκάρει κυρίως τις γυναίκες, τους μαύρους και τους ομοφυλόφιλους. Σε πρόσφατη έρευνα της σχολής Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας , του Πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες, οι μαύροι και άτομα που ανήκουν στην LGTB κοινότητα δέχονται ρατσισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα με τίτλο «Θέλεις να δουλέψεις στο Χόλιγουντ; Μόνο ετερόφυλοι, λευκοί άντρες χρειάζονται», τα προηγούμενα 7 χρόνια στις μεγαλύτερες ταινίες ο χρόνος ομιλίας των γυναικών ήταν κάτι λιγότερο από το 30% αυτού. Παράλληλα, η έρευνα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις γυναίκες-σκηνοθέτες. Στις 100 κορυφαίες ταινίες του 2014 μόνο οι 2 ήταν από γυναίκες, ενώ το 2007 μόλις 3. Η πανεπιστημιακή έρευνα κάλυψε ένα εύρος 700 ταινιών. Μόλις τρεις από τους 700 είχαν σκηνοθετηθεί από Αφροαμερικανούς ενώ από τις 100 πιο γνωστές ταινίες του περασμένου έτους, 21 γυναίκες είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 2007 ο αριθμός άγγιξε τις 20.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στην οποία κανονικά ο ρόλος της Bullock θα παιζόταν από κάποιον άνδρα συνάδελφό της: 


ΦΩΤΟ: EPA/KIYOSHI OTA, EPA/WARREN TODA

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.