TV & Media

«Τα Φιλαράκια» χωρίς happy end

Το σκοτεινό φινάλε ενός φαν έγινε viral

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς θα ήταν τα αγαπημένα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» χωρίς happy end; Τι θα γινόταν αν η σειρά δεν έκλεινε με την ευτυχισμένη παρέα των έξι να πίνει έναν τελευταίο καφέ στο Central Perk; Αν το φινάλε της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς ήταν πιο σκοτεινό και απαισιόδοξο;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Λονδρέζος φαν της σειράς της δεκαετίας του '90 ανέβασε στο Twitter ένα διαφορετικό φινάλε το οποίο κάποιοι το βρήκαν ενδιαφέρον, κάποιοι άλλοι εντυπωσιακό και ορισμένοι το χαρακτήρισαν απλά ανούσιο. Πάντως συζητήθηκε.

Στην εκδοχή του Gareth Stranks αποκαλύπτεται στο τελευταίο επεισόδιο πως ό,τι παρακολουθούσαμε στις δέκα σεζόν της σειράς δεν ήταν παρά οι φαντασιώσεις της εθισμένης στα ναρκωτικά, άστεγης Phoebe Buffay.

image

Από το παράθυρο παρακολουθεί την Rachel, την Monica, τον Ross, τον Joey και τον Chandler και «η μόνη της επιθυμία είναι να μπει σε αυτήν την παρέα, να έχει φίλους», γράφει ο 30χρονος γραφίστας. Στο τέλος η κάμερα δείχνει την Phoebe να φεύγει ενώ η παρέα των πέντε σχολιάζει «την περίεργη τύπισσα στο παράθυρο που τους κοιτάει επίμονα». Μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι ακόμα και τα ονόματα των πέντε είναι διαφορετικά. Η Phoebe πηγαίνει στο σιντριβάνι για να κοιμηθεί πάνω σε έξι βρόμικες πολύχρωμες ομπρέλες και το πλάνο κλείνει με τη Νέα Υόρκη να βυθίζεται στο σκοτάδι.

Ο Stranks μίλησε στον Independent για το πώς προέκυψε αυτό το εναλλακτικό σενάριο στα Φιλαράκια. «Εγώ, η φίλη μου και ένας φίλος βλέπαμε για άλλη μια φορά τη σειρά και συνειδητοποιήσαμε ότι επί της ουσίας όλο το σενάριο βασίζεται στο χαρακτήρα και στην εξέλιξη της Rachel Green. Ξεκίνησε μια ανταλλαγή απόψεων και κάποια στιγμή προέκυψε το ερώτημα: «Κι αν όλα ήταν ένα όνειρο;» «Πιστεύουμε ότι με τη δική μας εκδοχή εξηγείται γιατί η Phoebe είναι τόσο διαφορετική από όλους τους άλλους».