TV & Media

Πωλείται το σπίτι του τρόμου στη «Σιωπή των Αμνών» (video)

Εκεί όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Buffalo Bill βασάνιζε τα θύματά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πωλείται το σπίτι, όπου ο κινηματογραφικός κατά συρροή δολοφόνος Buffalo Bill βασάνιζε μέχρι θανάτου τα θύματά του, στο κλασικό πια θρίλερ «Η Σιωπή των Αμνών» (1991) με πρωταγωνιστές τους Jodie Foster και Anthony Hopkins. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, βρίσκεται στην περιοχή της Πενσυλβάνια, και κοστολογείται στα 300.000 δολάρια (270.000 εύρω).

image

To Βικτωριανής εποχής σπίτι έχει συνδεθεί με τα φρικτά εγκλήματα του Buffalo Bill και τη νεαρή πράκτορα του FBI Clarice να προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση με τη συνδρομή του ιδιοφυούς, κανίβαλου ψυχιάτρου Hannibal Lecter. Για τους ιδιοκτήτες του, Scott και Barbara Lloyd, το σπίτι είναι γεμάτο καλές αναμνήσεις. Το ζευγάρι μετακόμισε σε αυτό, έναν χρόνο πριν παντρευτεί, τον Δεκέμβριο του 1976. Όσο για τα συναισθήματα που τους προκαλεί η πώληση του σπιτιού; «Είναι μάλλον γλυκόπικρα», απάντησε η 63χρονη Barbara Lloyd. «Εδώ παντρευτήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε τον γιο μας και τώρα είμαστε έτοιμη να μετακομίσουμε!»

Ο Scott θυμάται ότι η ομάδα παραγωγής της κλασικής ταινίας χρειάστηκε έξι εβδομάδες για να προετοιμάσει το σπίτι ενώ τα γυρίσματα κράτησαν μόλις τρεις ημέρες. Πάντως το διαβόητο υπόγειο, όπου ο Buffalo διέπραττε τα εγκλήματά του, δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι των Lloyd. Αυτές οι σκηνές είχαν γυριστεί σε στούντιο του Χόλιγουντ.