TV & Media

15 διάσημοι ηθοποιοί πίσω από το μικρόφωνο

Οι φωνές του Χόλιγουντ που αγαπούν το τραγούδι (video)

Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σπάνε ταμεία, γκουγκλάρονται μανιωδώς, δίνουν μεροκάματο στους παπαράτσι. Δεν είναι λίγοι οι αστέρες του Χόλιγουντ που εκτός από τις υποκριτικές τους ικανότητες, τα καταφέρνουν και στο τραγούδι. Κάποιοι το τόλμησαν για τις ανάγκες των απαιτητικών τους ρόλων, άλλοι το δοκιμάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους, αρκετοί βρίσκουν σε αυτό έναν άλλο τρόπο έκφρασης.

Ο Matthew McConaughey διασκευάζει Johnny Cash. Έτος 2012, τόπος Όστιν του Τέξας, αιτία το tribute «We Walk The Line: A Celebration of the Music of Johnny Cash». Τα θηλυκά παραληρούν και ο Mr. Alright Alright Alright ανεβαίνει επί σκηνής για να αποδώσει το «The Man Comes Around». Στο YouTube τον κατηγορούν για karaoke προσβολή.

Ο Robert Downey Jr σε ένα πιάνο. Εκτός από διαζύγια, αποτοξινώσεις και comeback ζωής που ελάχιστοι μπορούν να πετύχουν, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ηχογράφησε το 2004 το άλμπουμ «The Futurist».  

Ο Russel Crow ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός. Και φροντίζει πάντα να κάνει κάτι για αυτό. Από τις αρχές των 80s που εμφανιζόταν ως Russ Le Roq τραγουδώντας «I Just Want To Be Like Marlon Brando» μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Κέρδισε ένα Όσκαρ, προσπαθεί να αλλάζει ρόλους, κυνηγά καλά σενάρια και περιοδεύει με μουσικούς όποτε του κάνει κέφι. 

Έχετε δει σίγουρα τον Johnny Depp να ροκάρει επί σκηνής με το κιθαρόνι του. Αυτό το ντοκουμέντο στο YouTube είναι η ευκαιρία σας να τον δείτε μαζί με τους Steven Tyler, Marilyn Manson, Alice Cooper & Butch Walker σε ένα jam του Beatle έπους «Come Together». Ο κύριος «τα έκανα όλα νωρίς» σε μια απρόσμενη διασκευή. 

Ο Joseph Gordon-Levitt επιχειρεί επί σκηνής με τη μπάντα του να πιάσει κάτι από το grunge διαμάντι των Nirvana που λέγεται Lithium. Ηλίθιουμ ή όχι, εσείς αποφασίζετε. 

H αφιέρωση της Anne Hathaway στη Meryl Streep. Μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός της γενιάς της αφιερώνει το «She’s Μe Pal» σε μια μεγάλη κυρία του σινεμά, που το ερμήνευσε ως «He’s Me Pal» το 1987 για το «Ironweed». 

O Kevin Spacey κερδίζει τις εντυπώσεις σε μια live εκτέλεση του «Beyond the sea» που το 1946 παρουσίασε ο Jack Lawrence έχοντας πάρει τη μελωδία του διάσημου «La Mer» από τον Charles Trenet. 

O Bruce Willis τα σπάει στην πρεμιέρα του «Sin City». Ο Bruno αγαπάει τα μπλουζ και τα μπλουζ αγαπούν τον Μπρούνο. Με δύο σόλο άλμπουμ στο ενεργητικό του ο ζωντανός μπελάς του Χόλιγουντ άδει το «Devil Woman». 

O Jeff Bridges δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν είναι ηθοποιός ή μουσικός, γιατί και στα δύο είναι εξίσου καλός. Μια μικρή country στιγμή από τη δισκογραφική του πορεία, το αποδεικνύει. 

Η Nicole Kidman στον ύμνο των 80s «Down Under» των Men At Work. Μαζί της ο Keith Urban. O καλός ο θεούλης μαζί τους.

Ο ζεν πρεμιέ του γαλλικού σινεμά Jean Dujardin αγνώριστος ξεσηκώνει το πλήθος. «Bambino» με μπερέ, δερμάτινο και μακό. 

H Scarlett Johansson μαζί με τα αγόρια της τραγουδά «Yesterday Is Here» σε ένα φόρο τιμής στον Tom Waits.

Ο διαρκώς ανερχόμενος Chris Pratt ακομπανιάρει τον Jimmy Buffet στο «Margaritaville» στο πάρτι της παγκόσμιας πρεμιέρας του «Jurassic World». 

Ο Kevin Costner πιάνει στο στόμα του σαν καουμπόης το Mr. Tambourine Man του Bob Dylan. Δημοκρατία έχουμε. 

Οι Don Rickles, Morgan Freeman και Forest Whitaker σε ένα ονόρε με πιάνο στον Clint Eastwood. «Ain't Misbehaving» γιατί στον Clint αρέσει η καλή τζαζ.