TV & Media

«Μεγάλη Αικατερίνη» η Αντζελίνα Τζολί

Ρόλος πρόκληση η νυμφομανής αυτοκράτειρα της Ρωσίας 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101883-202847.jpg

Μετά την Ολυμπιάδα σειρά για την Αντζελίνα Τζολί έχει η Αικατερίνη της Ρωσίας.

Η διάσημη ηθοποιός εδώ και πολλά χρόνια είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ενσαρκώσει την Μεγάλη Αικατερίνη και την πολυτάραχη ερωτική ζωή της. Μιας γυναίκας που από τα πρώτα χρόνια του γάμου της δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί την σεξουαλικότητά της και τον ερωτισμό της προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της.

H  ταινία αναφέρεται στην σχέση της Αικατερίνης με τον Γριγκόρι Ποτέμκιν, έναν από τους δολοφόνους του άντρα της, του Τσάρου Πέτροου ΙΙΙ.

Η Τζολί αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου  «Αικατερίνη η Μεγάλη και ο Ποτέμκιν. Η Αυτοκρατορική Αγάπη» το οποίο κυκλοφόρησε το 2000 και δημοσίευσε πάνω από 5.000 κρυφές επιστολές που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι.

 Η Αικατερίνη, έμεινε γνωστή στην ιστορία για τη σπουδαία συμβολή της στην ευρωπαϊκή πορεία της Ρωσίας κατά τους 19ο και 20ο αιώνα αλλά και για την έντονη προσωπικότητα και εξυπνάδα της, τις φιλοδοξίες της και επιπλέον για την πολύ έντονη ερωτική ζωή.

Όπως δήλωσε και ο συγγραφέας του βιβλίου: « Η Αικατερίνη αποτελεί φεμινίστρια πρότυπο και νιώθω πολύ ασφαλής που η Αντζελίνα θα την ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη»

Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη ανέβηκε στο θρόνο το 1762 μετά τον θάνατο της βασίλισσας και μητέρας του Πέτρου, Ελισάβετ. Ωστόσο οι λάθος πολιτικοί χειρισμοί του Πέτρου οδήγησαν στη δολοφονία του. Ο Potemkin ήταν ένας από τους δολοφόνους του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή της Μεγάλης Αικατερίνης γίνεται ταινία στο Χόλιγιουντ. Πριν από την Αντζελίνα Τζολί, την αυτοκράτειρα είχαν ενσαρκώσει οι Μάρλεν Ντίτριχ, Μπέτι Ντέιβις, Κατρίν Ντενέβ και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.