- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μαξίμου: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ
Έτοιμη να καταθέσει τις αντιπροτάσεις της, ώστε να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με non paper για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
Με το χρόνο να εξαντλείται και την πίεση των εταίρων στην ελληνική πλευρά να αυξάνεται, η ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό το απόγευμα της Παρασκευής, αποφάσισε να μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπεία που θα καταθέσει τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συζήτηση, όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου, εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.
Σε non paper τονίζεται
Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.
Εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.
Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.
Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ