- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στ. Θεοδωράκης: Η δραχμή θα είναι «μικρασιατική καταστροφή»
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη και το Ποτάμι
«Η δραχμή δεν είναι μία πτώση, είναι "μικρασιατική καταστροφή". Σε μία χώρα που εισάγει το γάλα και το ψωμί, σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει δελτίο τροφίμων. Πρέπει, λοιπόν, να βρει το θάρρος ο κ. Τσίπρας να ελέγξει αυτούς τους γραφικούς οι οποίοι προπαγανδίζουν το "κόμμα της δραχμής". Γιατί σε μία χώρα, όπου κυκλοφορούν θεωρίες ότι υπάρχουν λεφτά, ότι μπορούμε να μοιράζουμε λεφτά στον κόσμο, βλέπουμε ότι όσο καθυστερεί να λυθεί το πρόβλημα, αρχίζει και μεγαλώνει το "κόμμα της δραχμής"» απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ερώτηση που του έκαναν η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Ευαγγελάτος για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στη δραχμή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ONline του Mega, καλεσμένος των Όλγα Τρέμη και Νίκου Ευαγγελάτου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα των δύο δημοσιογράφων αλλά και του κοινού που συμμετέχει στην εκπομπή.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Για το αν θα μπει το Ποτάμι στη Κυβέρνηση: Δεν θέλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση να λύσει τώρα το πρόβλημα με τη συμφωνία. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι ότι κάθε μέρα χάνονται 23 εκατομμύρια από το ΑΕΠ της χώρας. Κάθε μέρα φεύγουν από την αγορά εργασίας 60 επιχειρήσεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έρθει η συμφωνία. Αν έρθει μία ευρωπαϊκή συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και δεν θα την οδηγήσει στον γκρεμό, θα τη στηρίξουμε. Μετά μπορούμε να απαιτήσουμε μία άλλη κυβέρνηση γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν πάει τον τόπο μπροστά. Κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός αλλά όχι κυβέρνηση με αυτές τις αριστερίστικες και ακροδεξιές εκφράσεις. Μία κυβέρνηση λογικής.
Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πραγματικά συμπονώ τον Πρωθυπουργό. Έκανε μεγάλο λάθος που επέλεξε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου. Αυτή η εικόνα Γκεστάπο που παρουσίασε σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας μ’ ένα ύφος που δεν αρμόζει όχι σε βουλευτή, πόσο μάλλον σε πρόεδρο της Βουλής απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που έκανε τη δουλειά του είναι μία εικόνα προσβλητική για το πολιτικό σύστημα. Οι διαδηλωτές δεν πήγαιναν στη Βουλή όπως ισχυριζόταν η κ. Κωνσταντοπούλου, πήγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πώς η Αστυνομία θα διαφυλάξει την ασφάλεια των Υπουργών και του Πρωθυπουργού είναι θέμα της Αστυνομίας. Είπα στον κ. Τσίπρα μόλις έμαθα για την επιλογή του αυτή ότι είναι λάθος το πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου. Του είπα «μην το κάνεις αυτό» και μου απάντησε «δώστε μία ευκαιρία και μην αμφισβητείτε την πρώτη επιλογή μου». Αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Οι βουλευτές, όμως, μπορούν να καθαιρέσουν την Πρόεδρο της Βουλής. Δεν σχεδιάζω τίποτα γιατί αυτή η κίνηση δεν πρέπει να είναι μία τυφλή αντιπολιτευτική πράξη. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να δουλεύει το κοινοβούλιο και αυτή τη στιγμή το κοινοβούλιο δεν δουλεύει. Η κ. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση και τις επιλογές του Πρωθυπουργού. Έχει δική της ατζέντα και μειώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα του Αλ. Τσίπρα στο εξωτερικό με την εικόνα που δίνει και με όλα αυτά που κάνει, με τις Επιτροπές στις οποίες προεδρεύει η ίδια, με τα βίντεο που κατασκευάζει, με όλον αυτόν τον μηχανισμό που στήνει λες και η Βουλή τής έχει παραχωρηθεί. Όταν κάποιος προσβάλλει έτσι τη χώρα και το κοινοβούλιο, θα πρέπει οι βουλευτές να κάνουν το επόμενο βήμα και να λάβουν μέτρα.
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών ηχογραφούσε τη συνεδρίαση του Eurogroup: Περίμενα να βγει ο κ. Βαρουφάκης και να πει πως δεν υπάρχει αυτή η συνομιλία κι εκείνος είπε απλώς ότι «τιμώ τη συζήτηση και δεν θα διαρρεύσω τη συνομιλία». Η δημοσιογράφος λέει ότι «μου είπε ο υπουργός ότι κατέγραφε τις συνομιλίες». Είναι κακό για τον Αλ. Τσίπρα να λέει ο υπουργός Οικονομικών ότι «κατέγραφα τις συνομιλίες». Σε αυτές τις συναντήσεις έχει σημασία να βγει ο κ. Βαρουφάκης και να πείσει τα Μέσα για το ποιος έχει δίκιο. Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον υπουργό είναι να κάνει το καλύτερο για τη χώρα του και να χτίσει συμμαχίες. Η Ελλάδα κέρδισε ό,τι κέρδισε κάνοντας συμμαχίες και η Ελλάδα δεν κερδίζει όταν καταγράφει τους συναδέλφους του υπουργού Οικονομικών. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε αυτή την πολιτική κατάληξη, διότι ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική. Ο κ. Βαρουφάκης είναι πολύ απροετοίμαστος γι’ αυτό το οποίο συνέβη στη χώρα.
Για τον ΦΠΑ: Έχουμε προτείνει ότι η δραστηριότητα μίας επιχείρησης ή ενός ανθρώπου που ετησίως φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ δεν θα πρέπει να υπόκειται σε ΦΠΑ. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να πάμε σε δύο συντελεστές, έναν μικρό της τάξης του 7% κι έναν άλλο που δεν μπορεί να ξεπερνάει σε καμία περίπτωση το 20%. Διότι το 23% είναι κόντρα στη λειτουργία της Οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει, μετά από τόσο καιρό που περίμενε να γίνει κυβέρνηση, μία στοιχειώδη μελέτη για το τι πρέπει να γίνει με τον ΦΠΑ;
Για το βίντεο που προβάλλεται στο μετρό με θέμα τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Το βίντεο το έκανε κάποια υπηρεσία του Στρατού για να πει στους Έλληνες τι; Για τις θηριωδίες των Γερμανών; Δεν το ξέρει ο Έλληνας; Είμαι ο πρώτος που έθεσε αυτό το θέμα στον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας. Αλλά για ποιο λόγο σήμερα, εν όψει τουριστικής περιόδου, έχουμε ένα βίντεο που μιλάει για τις θηριωδίες των Γερμανών το ’40; Αυτό το βίντεο αγοράζει ψήφους. Οι διεκδικήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Εδώ δεν έχουμε διεκδικήσεις, εδώ έχουμε καπηλεία. Ο πατριωτισμός είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση για να την αφήνουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν υπηρετήσει φαντάροι στην Ελλάδα. Μιλώ για τον κ. Ήσυχο που δεν έχει υπηρετήσει φαντάρος. Εμείς, λοιπόν, που έχουμε υπηρετήσει φαντάροι στο Διδυμότειχο, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν υπηρετήσει, θέλουμε να του πούμε –επειδή τον βλέπω να λέει κάποιες υπερβολές για τον πατριωτισμό– ότι ο πατριωτισμός είναι να έχεις υπηρετήσει στην πατρίδα σου και πατριωτισμός επίσης είναι να έχεις και τα λεφτά σου στην Ελλάδα. Αυτή η ευκολία ότι ο καθένας έχει τη ζωή του, έκανε τις επιλογές του και ξαφνικά έρχεται να διδάξει ιστορία στους Έλληνες, δεν τη δέχομαι. Και το δεύτερο βήμα ξέρετε ποιο είναι; Ότι θέλει ο Στρατός να κάνει ένα βιβλίο για τα παιδιά μας. Από πού απορρέει αυτό το δικαίωμα; Στο Ευρωκοινοβούλιο όσοι το έχουν μάθει –Αριστεροί, Δεξιοί, Πράσινοι– με πήραν τηλέφωνο και με ρωτούσαν αν είναι αλήθεια πως η αριστερή κυβέρνηση θα κάνει ένα βίντεο για το μετρό και μετά θα κάνει και ένα βιβλίο που θα διδάσκει ο Στρατός την ιστορία. Είπαμε να απαλλαγούμε και νομίζω απαλλαχθήκαμε όταν έφυγε η χούντα από αυτές τις λογικές. Είπαν ότι θα ετοιμάσουν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας την οποία θα μοιράζουν. Ποιος; Ο Στρατός; Με ποιον έλεγχο;
Για τον Υπουργό Άμυνας: O κ. Καμμένος παίζει την αξιοπρέπειά μας στα ζάρια και την έχει χάσει. Πάει ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας σε κανονισμένο ραντεβού στις ΗΠΑ και ο Αμερικανός ομόλογός του δεν τον δέχεται. Κάντε έναν κόπο να μιλήσετε με τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη. Χαρακτηρίζουν τον κ. Καμμένο ακροδεξιό σκοταδιστή. Η χώρα βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή. Βλέπετε τι συμβαίνει στην Αλβανία, ανησυχητικό μήνυμα. Ξυπνάνε οι εθνικισμοί στα Σκόπια, ανησυχητικό μήνυμα. Και βέβαια υπάρχει πάντα ένα ανησυχητικό μήνυμα από τα ανατολικά σύνορά μας με την Τουρκία. Αντί, λοιπόν, να ασχολούμαστε και να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας στον ελληνικό λαό, ασχολούμαστε με λείψανα και δευτερεύοντα πράγματα. Μοιράζουμε το πετρέλαιο στους Αμερικανούς. Ποιο νησί ήταν τελικά, η Λήμνος ή η Ικαρία που θα δοθεί στο ΝΑΤΟ; Αυτά δείχνουν απίστευτη προχειρότητα σε μία χώρα η οποία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των συμμάχων της.
Για τον Υπουργό Παιδείας: Ο κ. Μπαλτάς γυρίζει την Παιδεία 50 χρόνια πίσω και δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να συναινέσει σ’ αυτές τις πολιτικές. Αυτή η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει την πρωτοβουλία να αλλάξει την κυβέρνησή του. Δεν μπορεί να το κάνει; Δεν τολμάει να το κάνει; Υπάρχει λύση: οι εκλογές. Δεν θέλουμε εκλογές –προς το παρόν τουλάχιστον– γιατί έχουμε και τουριστική περίοδο μπροστά μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε την οποιαδήποτε πολιτική στην Παιδεία.
Για τη διαπραγμάτευση: Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει ότι δεν είναι αρχηγός των φατριών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων. Επέλεξε τους υπουργούς του με τη λογική ότι αυτή η συνιστώσα - αυτός ο υπουργός, η άλλη συνιστώσα - άλλος υπουργός. Αυτή η κυβέρνηση έχει 2-3 στελέχη που δεν είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Στην διαφθορά ο κ. Νικολούδης, στον οποίο είπα μάλιστα πως μας έχει στο πλευρό του. Όμως, η έκφραση αυτής της κυβέρνησης είναι συντηρητική. Αυτό, όμως, που λέμε είναι το καινούργιο, το ευρωπαϊκό που δεν ακούγεται συχνά στην χώρα μας. Δίνουμε χρόνο στον πρωθυπουργό που έχει την εντολή να καταλάβει και να γυρίσει λίγο τα πράγματα. Ας συμφωνήσουμε με την Ευρώπη να μας φύγει αυτός ο βραχνάς και να αποφασίσει μετά να κάνει μία άλλη κυβέρνηση.
Για τα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές: Μας ζητούν συνεχώς ταμειακά μέτρα γιατί αυτή η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις και έτσι οι εταίροι προσπαθούν να εξασφαλιστούν από τη στιγμή που μας δανείζουν τα χρήματα τους. Το Ποτάμι λέει ότι το ασφαλιστικό, σε πέντε - επτά χρόνια θα σκάσει στα χέρια των Ελλήνων και τα παιδιά δεν θα πάρουν σύνταξη αν συνεχίσουμε μ’ αυτό το ασφαλιστικό. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις. Λέμε, όμως, όχι στις πρόωρες συντάξεις και λέμε ότι πρέπει να υπάρχει όριο. Οι επικουρικές δεν μπορούν να αντλούν λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά θα πρέπει να βγαίνουν από τις εισφορές. Προστατεύουμε τις κατώτατες συντάξεις αλλά μειώνουμε τις πολύ μεγάλες συντάξεις και λέμε όχι στις πρόωρες. Το Ποτάμι, πριν από τις εκλογές είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ο μισθός να πάει στα 750 ευρώ την επόμενη ημέρα των εκλογών και βγήκε ο κ. Σκουρλέτης και είπε «τι είναι αυτά που λέει ο Θεοδωράκης;». Τώρα αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε. Εμείς λέμε ότι ο μισθός θα πρέπει να έχει μ;iα σταδιακή αύξηση ανάλογη με τη δύναμη της οικονομίας.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ