Πολιτικη & Οικονομια

Η κυβέρνηση ζητά χρήματα από πρεσβείες και προξενεία

Διπλωμάτες λένε ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι παρόμοιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97253-194953.jpg

Πρεσβείες και προξενεία παίρνουν τη σκυτάλη από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και καλούνται από την κυβέρνηση  να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Εφορία, τυχόν αδιάθετες δαπάνες. Ειδικότερα, ζητήθηκε να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από προξενικές πράξεις, όπως η έκδοση βίζας και τα πληρεξούσια, μαζί με τυχόν πόσα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για βασικές προμήθειες, όπως γραφική ύλη και καθαριστικά. Διπλωμάτες παρατηρούν ότι ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού τα εν λόγω ποσά συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών.

Παράλληλα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τώρα η κυβέρνηση μαζεύει ότι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή - ιδίως τις ημέρες αυτές - στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών. Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.