Πολιτικη & Οικονομια

Ο πρωθυπουργός ανέγνωσε πάλι τις προγραμματικές δηλώσεις

Μια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στις συνιστώσες

2006-205467.JPG
Γιάννης Μαστρογεωργίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92851-186787.jpg

Στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ανέγνωσε στις 30 Μαρτίου, τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Πολιτικό vertigo είναι αυτό που διαβάσετε. Μεταχρονολογημενη επιταγή στο εσωτερικό του Συριζα για παροχή πολιτικής πίστωσης ήταν αυτό που έγινε στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πάλι - 2 μήνες μετά - τι σκοπεύει να κάνει!

Προθέσεις, δηλώσεις, κοινωνική σωτηρία, ‎κλπ κλπ...Αυτά όμως, τα είπαμε. 37% ψήφισαν πριν από 2 μήνες το Συριζα για όλα αυτά. Πριν από 2 μήνες, όμως, οχι προχθές. Στη βουλή τα ακούσαμε, όμως, πάλι. Με μια σημαντική όμως διάφορα. Ο τόνος, η χροιά της φωνής του πρωθυπουργού εξέπεμπε ένα επιτηδευμένο μπαρουτοκαμπισμενο ‎χρώμα. Ίσως να είναι αλήθεια. Μην αδικούμε τον καπετάνιο στη φουρτούνα. Τα ζόρια είναι μεγάλα. Αυτά όμως δεν βοηθάνε πολλούς εκτός των οργανωμένων οπαδών.

Η χώρα χάνει χρόνο. ‎Ο Πρωθυπουργός ανέφερε με παραδείγματα ότι εδώ και 2 μήνες κάνει πολιτική εκτός Μνημονίων. Αλίμονο! Μα για αυτό ψηφίστηκε! Για να μην εφαρμόσει πολιτικές αλυσιτελείς. Ψηφίστηκε για να δώσει ώθηση στη χώρα.

Αυτά όμως, προϋποθέτουν άλλη αντίληψη. Αν θεωρείς τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ εύκολο δήθεν μεταρρυθμιστικό τσαμπουκά...τότε το αδιέξοδο είναι μπροστά. Αν δεν βλέπεις το τσουναμι του ασφαλιστικού, τότε καληνύχτα μας, αν δεν νιώθεις ως προτεραιότητα σου την αλλαγή της Δημόσιας Διοίκησης, τότε δύσκολα φέτος έχει Ανάσταση.

Παρακολουθήσαμε μια ομιλία του Πρωθυπουργού στα κομματικά του στελέχη με διαλείμματα από παρεμβάσεις άλλων 6 παρισταμένων. Μια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στις συνιστώσες. Καμία ουσιαστική κουβέντα για το "αύριο¨της χώρας.


ΥΓ 1 περιττό κάθε σχόλιο για τις ομιλίες των άλλων Αρχηγών και κυρίως του κ. Σαμαρά, που είναι εκτός πολιτικού χρόνου και ελληνικού τόπου...Ήταν κομπάρσοι στο σόου του Πρωθυπουργού.

ΥΓ 2 πόσο σουρεάλ να ψέγει η Πρόεδρος της Βουλής τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης για ρατσιστικά σχόλια και να δίνει το λόγο μετά στον Αρχηγό της ΧΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.