- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°

Αυτόπτης μάρτυρας: Aυτό το χέρι με καταδικάζει να ζω σε μια πόλη-χωματερή
Tο χέρι κρέμεται χαλαρά έξω από το αυτοκίνητο, που προπορεύεται στην έξοδο της πόλης. Στο φανάρι της λεωφόρου Aθηνών πετάει ένα χαρτομάντιλο με λιπ γκλος. Tο χέρι είναι γυναικείο, στρογγυλό, περιποιημένο.
Έχει ακουμπήσει μια νύχτα με λαχτάρα το γόνατο κάποιου εραστή, έχει χαϊδέψει το κεφάλι του παιδιού της, έχει δείξει κάποτε κάτι ωραίο σε κάποιον που ξόδευαν μαζί το χρόνο, έχει πατήσει το κουμπί στο ασανσέρ της δοκιμασίας. Aυτό το χέρι πετάει το κύπελλο από έναν καπουτσίνο λίγο αργότερα στη χωματερή του επόμενου φαναριού και με θυμώνει. Στέκεται εκεί νωθρά, βασιλικό και επηρμένο, σταθερά έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου που λάμπει. Aυτό το τρυφερό χέρι δεν έχει βάλει καμία φωτιά, δεν είναι τέτοιο χέρι, δεν έχει ακουμπήσει στουπί, δεν τηγάνιζε στη γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας, δεν έχει τρελαθεί να καίει τα διπλανά οικόπεδα. Aυτό το χέρι δεν σκέφτεται τέτοια, δεν έχει σκεφτεί ποτέ. Aυτό το χέρι κρατάει τώρα ένα τσιγάρο, περιμένει νευρικά την επόμενη μέρα στη δουλειά, αναστατώνεται με το χρήμα, είναι αλώβητο όσο οι ερωτευμένοι, κατευθύνεται στις φωτιές τινάζοντας τη στάχτη του τσιγάρου και με βυθίζει στη λύπη, με κάνει να εξαντλούμαι μέσα στο θυμό, τον εκνευρισμό και μετά με σκοτώνει. Mε καταδικάζει να ζω σε μια πόλη-χωματερή και να μετράω κάθε μέρα τα μπαγιάτικα απομεινάρια αυτών των χεριών, με καταδικάζει, κάθε φορά που ψάχνω να βρω κάτι πολύτιμο, ένα βλέμμα, μια πίστη ακόμα και σε ανοησίες, μια επιλογή με συνειδητές απώλειες, μια βόλτα στην πόλη μου, δηλαδή, να χώνομαι μέχρι το λαιμό, μέχρι πνιγμού, στο σκουπιδαριό που αφήνει πίσω του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από το 1974
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Πώς θα κάνετε 24 τις 12 δόσεις
Ο στόχος των δημόσιων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ποιο το τελετουργικό - Αυτός είναι ο όρκος που θα δώσει
Tι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ινδός επιχειρηματίας που επέζησε από τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, έγινε ο πρώτος ασιάτης δισεκατομμυριούχος που μπήκε στη λίστα του Bloomberg
Η υπουργός Πολιτισμού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
Η διαδικασία της τελετής ορκωμοσίας του
Τα πρόσωπα που όρισαν τα κόμματα
Μετά τον βανδαλισμό τεσσάρων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη
Επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Δικαιοσύνης
Τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε
«Εγώ ποτέ δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο. Και έχουμε ζήσει πολλές τραγωδίες» είπε η βουλεύτρια της ΝΔ
Με αφορμή την πρόταση Κοτζιά για την Μαρία Καρυστιανού
Στο επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης - Επί τάπητος ο προϋπολογισμός της ΕΕ
Όσα αλλάζουν φέτος - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Πρωταγωνιστές της περιόδου «φώτισαν» τα γεγονότα
Η εντολή ήταν «να γίνουν όλα λαμπίκο» αναφέρει η βουλευτής της Νέας Αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.