- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το δημοψήφισμα είναι για μια κυβέρνηση ό,τι οι ιντεράκτιβ παραστάσεις για ένα θίασο. Το καταφύγιο του ανασφαλή και του τεμπέλη (ναι, εντάξει, με εξαιρέσεις αλλά όχι και πολλές). Είναι το αντίστοιχο του εστιατορίου που μαγειρεύεις εσύ το φαγητό σου. Ο βασικός ρόλος μιας κυβέρνησης είναι να παίρνει αποφάσεις μόνη της έτσι ώστε όλοι εμείς, οι ψηφοφόροι, να παραμείνουμε ανεύθυνοι κι ωραίοι και να μπορούμε να βρίζουμε και να διαμαρτυρόμαστε με όλη μας την άνεση και καθώς η ψήφος παραμένει μυστική, χωρίς ιδιαίτερες ενοχές.
Δυστυχώς, η αναφορά σε δημοψήφισμα του Ανθρώπου-Παγώνι μοιάζει με οτιδήποτε άλλο λέει. Είναι πιο θολή κι από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά και πιο ασαφής κι από το φύλο του Κριστιάνο του Ρονάλντο. Το μόνο που μας είπε είναι πως το δημοψήφισμα δεν θα είναι για το ευρώ, ίσως επειδή το ευρώ είναι τελειωμένη υπόθεση. Όπως και να έχει και επειδή αυτή η ασάφεια μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση και να μη βρίσκουν οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ μια αφορμή να τσακωθούν μεταξύ τους, έρχομαι σαν από μηχανής βοηθός να υπενθυμίσω κάποια φλέγοντα ζητήματα του καιρού μας που θα μπορούσαν άνετα να γίνουν το αντικείμενο δημοψηφίσματος.
Δημοψήφισμα 1
Προτιμάτε ένας πολιτικός να είναι α) απατεώνας β) ανίκανος γ) ψυχοπαθής δ) όλα τα παραπάνω
Όπως παρατηρείτε από τις επιλογές απουσιάζουν οι χαρακτηρισμοί «έντιμος» και «ικανός» αλλά αυτό γίνεται διότι ένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να ασχολείται με εξαιρέσεις, που έτσι κι αλλιώς αφήνουν μάλλον αδιάφορο το εκλογικό σώμα.
Δημοψήφισμα 2
Οι αυξήσεις των μισθών σας προτιμάτε να γίνουν σε Αξιοπρέπεια ή σε Ελπίδα;
Προφανώς η απάντηση «σε ευρώ» απουσιάζει, καθώς στο δημοψήφισμα ο πολίτης καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε πράγματα που είναι εφικτά.
Δημοψήφισμα 3
Ποιο κτίριο μετά το Πολυτεχνείο χρειάζεται γραφιστική αναβάθμιση; α) Ακρόπολη β) Βουλή γ) Μέγαρο Μαξίμου δ) Παναθηναϊκό Στάδιο ε) Ζωή Λάσκαρη
Ένα δημοψήφισμα που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν πού θα αφοδεύσουν οι σύγχρονοι κακοτέχνες που πασχίζουν με εξαιρετική επιτυχία να αποδείξουν ότι ο φασισμός δεν περιορίζεται στους εξουσιαστές αλλά απλώνεται με χάρη και στους υποτιθέμενους αντιπάλους τους.
Δημοψήφισμα 4
Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης να κατεβάσει τον γιακά του ή όχι; / Ο Γιάνης ο Βαρουφάκης να συνεχίσει να συνεχίσει να ξυρίζει την καράφλα του ή όχι; / Οτιδήποτε που έχει να κάνει με τον Γιάνη τον Βαρουφάκη
Μπορεί να είναι ερωτήματα που μοιάζουν εντελώς αδιάφορα, αλλά θα δώσουν στον Άνθρωπο - Παγώνι τη δυνατότητα να μιλήσει ευθέως για τον εαυτό Του και όχι για την οικονομία. Να μιλήσει, δηλαδή, για ένα θέμα που Τον απασχολεί πραγματικά και όχι ακαδημαϊκά.
Δημοψήφισμα 5
Η ελληνική βουλή να μετονομαστεί σε Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα ή σε Ίδρυμα της Ζωής;
Στην πραγματικότητα η Βουλή είναι ήδη ιδιοκτησία της κόρης του Νίκου του Κωνσταντόπουλου και την κάνει ό,τι θέλει αλλά καλό είναι αυτό να αντικατοπτριστεί και σε μια αλλαγή ονομασίας. Τώρα που το σκέφτομαι και το «Η Στέγη της Καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών» ή το «Στέγη της ΕΡΤ» θα μπορούσαν να μπουν ως φόρος τιμής στις δύο μοναδικές κατηγορίες εργαζόμενων για τις οποίες ενδιαφέρεται η Πρόεδρος.
Δημοψήφισμα 6
Να φύγει ή να μείνει στην αρχηγία της Νέας της Δημοκρατίας ο Αντώνης ο Σαμαράς;
Προφανώς και κάνω πλάκα. Ξέρω πολύ καλά πως κανείς δεν νοιάζεται για το τι θα συμβεί στο κόμμα που η μόνη αντιπολίτευση που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί τη νυν κυβέρνηση ότι κλέβει της ιδέες της προηγούμενης. Νομίζω πως εδώ πάει γάντι το ρητό που λέει «οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι στη Συγγρού».
Δημοψήφισμα 7
Να επιστρέψει η όχι ο Κώστας ο Κατσουράνης στην Εθνική;
Αυτό το ερώτημα είναι μια προσπάθεια να αποδείξω πως το δημοψήφισμα μπορεί να ασχολείται και με πραγματικά σοβαρά θέματα. Εννοείται πως στη θέση του Κατσουράνη μπορούν να μπουν άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν καλούνται στην Εθνική ενώ έχουν τόσα να προσφέρουν, όπως ο Τάκης ο Γκώνιας, ο Τάσος ο Μητρόπουλος ή ο Κώστας ο Καραμανλής