- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πρώτη φορά Αριστερά… ρουσφέτια
Όταν με το που αναλαμβάνεις την εξουσία, κάνεις ακριβώς αυτό που επί χρόνια καταγγέλλεις, υπάρχει πρόβλημα
Δύο από τις μεγαλύτερες ασθένειες του δημόσιου διαλόγου στην χώρα μας είναι ο λαϊκισμός και η υποκρισία. Προσφιλείς συνήθειες του πολιτικομιντιακού συστήματος όταν προσπαθεί να κανακέψει το ακροατήριό του. Για χρόνια ακούγαμε πολιτικούς Αριστερών κομμάτων να κάνουν λόγο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από συμβούλους, για οικογενειοκρατία που λυμαίνεται την κρατική μηχανή, ευνοιοκρατία και άλλα -προς λαϊκή κατανάλωση- τσιτάτα, τα οποία με το που αναλαμβάνει ένα κόμμα την εξουσία γίνονται «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Όχι απαραίτητα από κακή πρόθεση. Αλλά γιατί υπάρχει αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα. Πριν δυο μέρες αποκαλύφθηκε ότι με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώτος ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, διορίστηκε «σε θέση ειδικού συμβούλου» στο γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών (Εφημερίδα της Κυβέρνησης 26 Φεβρουαρίου 2015). Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2012 το όνομα του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού και δημοσιογράφου της ΑΥΓΗΣ, είχε ακουστεί ξανά, καθώς ήταν μεταξύ μετακλητών υπαλλήλων που προορίζονταν για το γραφείο του Τάσου Κουράκη. Τότε με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε προχωρήσει ο διορισμός του.
Εν προκειμένω, η επαναφορά του διλήμματος «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» είναι μόνο η βάση της συζήτησης. Διότι, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό, όσο η έμπρακτη απόδειξη για το βάθος της υποκρισίας στην οποία αναλωνόταν ο δημόσιος διάλογος τόσα χρόνια. Προφανώς, ένας υπουργός θέλει δίπλα του άτομα που γνωρίζει και εμπιστεύεται. Ενδεχομένως, ο αδερφός, ξάδερφος, μπατζανάκης ενός πρωθυπουργού / υπουργού να είναι πιο άξιος για μία θέση και σε καμία περίπτωση η συγγενική σχέση δε θα πρέπει να τον αποκλείει από τη θέση αυτή. Είναι όμως χονδροειδής υποκρισία όταν δυο εβδομάδες πριν, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί έλεγαν ότι δε θα προσλάβουν συμβούλους, «όπως έκαναν οι προηγούμενοι», και στις 10 Φεβρουαρίου να ανακοινώνεται στο ΦΕΚ ότι προσλαμβάνονται 20 συνολικά άτομα για το γραφείο του κ. Δραγασάκη - 10 μετακλητοί, 5 σύμβουλοι και 5 αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου και στις 26 Φεβρουαρίου να δημοσιεύεται ο διορισμός ως Ειδικού Συμβούλου του πρώτου ξαδέρφου του πρωθυπουργού.
Σε σχετικό σχόλιο που έκανε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε αναρτώντας την είδηση: «Την ώρα που εξαγγέλλουν κατάργηση των "στρατών" συμβούλων... Δεν έχω πρόβλημα με τους συμβούλους, αλλά με την υποκρισία».
Και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Προφανώς θα προσελάμβαναν συμβούλους, όπως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα, προφανώς ήθελαν δικούς τους έμπιστους ανθρώπους και πιθανότατα και οι συγγενείς τους να είναι ικανότατοι για τη θέση αυτή. Αλλά, όταν με το που αναλαμβάνεις την εξουσία, κάνεις ακριβώς αυτό που επί χρόνια καταγγέλλεις, υπάρχει πρόβλημα. Μεγαλύτερο δε, όταν μόλις λίγες μέρες πριν έλεγες ότι δε θα το κάνεις.
Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των Γενικών Γραμματειών και των δημόσιων οργανισμών όλες αυτές τις εβδομάδες έχουν αρχίσει να στελεχώνονται με πρώην βουλευτές που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν ή πρώην πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ που στη δημοσκοπική έκρηξη πρόλαβαν και μεταπήδησαν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
#Proti_fora_Aristera.