«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος»: Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου
Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων


Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου: Εκρέμ, δεν είσαι μόνος
Τη συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα (23.03) στη φυλακή ύστερα από την απόφαση του Τούρκου δικαστή εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Σε ανάρτηση του ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «Έχουμε χρέος να μην παραμείνουμε σιωπηλοί» ενώ δήλωσε ότι «με επιστολή μου προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ζητώ να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα στήριξης από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.
Επίσης, μαζί με τη Δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και άλλους 12 Δημάρχους υπογράψαμε διακήρυξη με την οποία καλούμε τις τουρκικές αρχές:
* Να απελευθερώσουν άμεσα τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και τα υπόλοιπα εκλεγμένα στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί για πολιτικούς λόγους.
* Να σταματήσουν όλες τις δικαστικές διώξεις, όπως επίσης την πολιτική πίεση και τις επιθέσεις εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης.
* Να σεβαστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.
Η Αθήνα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες των δικτύων Β40 και Eurocities.
Οι Δήμαρχοι σε όλη την Ευρώπη ενώνουμε δυνάμεις! »
Δείτε την ανάρτηση του Χάρη Δούκα:
Εκρέμ @imamoglu_int, δεν είσαι μόνος.
— Haris Doukas (@h_doukas) March 23, 2025
Έχουμε χρέος να μην παραμείνουμε σιωπηλοί.
Με επιστολή μου προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ζητώ να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα στήριξης από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής… pic.twitter.com/xNACRIrTVW
Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου - Η απόφαση των δικαστών
Το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου οι δικαστές της Τουρκίας ικανοποιώντας το αίτημα που είχε υποβληθεί από την εισαγγελία, αποφάσισαν να προφυλακιστεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, βασικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι να διεξαχθούν οι δίκες του για δυο διακριτές υποθέσεις διαφθοράς και «τρομοκρατίας». Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για τις κατηγορίες περί διαφθοράςε, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία διασύνδεσης με την τρομοκρατία.
Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης για το χρίσμα του προέδρου του Ρεμπουπλικανικού κόμματος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι το φαβορί. Βέβαια, ακόμη και αν αναδειχθεί επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δεν έχει νομική αξία, ενώ αν καταδικαστεί για τρομοκρατία δεν θα μπορεί ούτε καν να είναι υποψήφιος – έστω κι από την φυλακή – γιατί είναι πάρα πολύ αυστηρός ο νόμος στην Τουρκία για θέματα τρομοκρατίας.
Παράλληλα συνεχίζονται τα έντονα επεισόδια και στους δρόμους όπως γίνεται τις τελευταίες 3-4 μέρες από διαδηλωτές και κυρίως φοιτητές αλλά το βράδυ τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και και μέσα στο δικαστήριο, αφού πιάστηκαν τα χέρια οι δικηγόροι του Ιμάμογλου με τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν την είσοδο και δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο δικαστικό Μέγαρο.
Στο τέλος, μετά από πολλή ώρα διαπληκτισμών και προπηλακισμών επέτρεψαν την είσοδο μόνο στη σύζυγό του την Τελέκ και τον γιο του αλλά και στον Οζγκούρ Εζέλ, τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεμπουπλικανικού κόμματος που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος στόχος του του Ερντογάν.
Εντολή να μην μεταδίδονται οι διαδηλώσεις
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής τηλεοπτικής οργάνωσης τηλεφωνεί στα τηλεοπτικά κανάλια ένα προς ένα, δίνοντάς τους εντολή να σταματήσουν τις ζωντανές μεταδόσεις και την κάλυψη των διαδηλώσεων για τον Ιμάμογλου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο
«Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία»
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή
Ο πέμπτος μέσα σε λίγες ημέρες
Τι αναφέρει για τις αμυντικές δαπάνες
Ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά
Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού
«Συντελείται μια επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο στην πατρίδα μας» είπε ο πρωθυπουργός
Όσα είπε στο «Εξομολογητήριο» για το παρελθόν του και το... μπέρδεμα με τον Ανδρουλάκη
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τον Μίλτο Τεντόγλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες
«Το σχολείο αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με μικρές πράξεις που έχουν σημασία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.