Πολιτικη & Οικονομια

«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος»: Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος»: Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος»: Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου
«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος»: Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου © Χ

Το μήνυμα του Χάρη Δούκα μετά την προφυλάκιση Ιμάμογλου: Εκρέμ, δεν είσαι μόνος

Τη συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα (23.03) στη φυλακή ύστερα από την απόφαση του Τούρκου δικαστή εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. 

Σε ανάρτηση του ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «Έχουμε χρέος να μην παραμείνουμε σιωπηλοί» ενώ δήλωσε ότι «με επιστολή μου προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ζητώ να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα στήριξης από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Επίσης, μαζί με τη Δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και άλλους 12 Δημάρχους υπογράψαμε διακήρυξη με την οποία καλούμε τις τουρκικές αρχές:

* Να απελευθερώσουν άμεσα τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και τα υπόλοιπα εκλεγμένα στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί για πολιτικούς λόγους.

* Να σταματήσουν όλες τις δικαστικές διώξεις, όπως επίσης την πολιτική πίεση και τις επιθέσεις εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης.

* Να σεβαστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Η Αθήνα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες των δικτύων Β40 και Eurocities.

Οι Δήμαρχοι σε όλη την Ευρώπη ενώνουμε δυνάμεις! »

Δείτε την ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου - Η απόφαση των δικαστών

Το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου οι δικαστές της Τουρκίας ικανοποιώντας το αίτημα που είχε υποβληθεί από την εισαγγελία, αποφάσισαν να προφυλακιστεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης,  βασικός αντίπαλος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι να διεξαχθούν οι δίκες του για δυο διακριτές υποθέσεις διαφθοράς και «τρομοκρατίας». Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για τις κατηγορίες περί διαφθοράςε, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία διασύνδεσης με την τρομοκρατία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d8ngujdh6w3l)

Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης για το χρίσμα του προέδρου του Ρεμπουπλικανικού κόμματος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται πως ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι το φαβορί. Βέβαια, ακόμη και αν αναδειχθεί επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δεν έχει νομική αξία, ενώ αν καταδικαστεί για τρομοκρατία δεν θα μπορεί ούτε καν να είναι υποψήφιος – έστω κι από την φυλακή – γιατί είναι πάρα πολύ αυστηρός ο νόμος στην Τουρκία για θέματα τρομοκρατίας.

Παράλληλα συνεχίζονται τα έντονα επεισόδια και στους δρόμους όπως γίνεται τις τελευταίες 3-4 μέρες από διαδηλωτές και κυρίως φοιτητές αλλά το βράδυ τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και και μέσα στο δικαστήριο, αφού πιάστηκαν τα χέρια οι δικηγόροι του Ιμάμογλου με τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν την είσοδο και δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο δικαστικό Μέγαρο.

Στο τέλος, μετά από πολλή ώρα διαπληκτισμών και προπηλακισμών επέτρεψαν την είσοδο μόνο στη σύζυγό του την Τελέκ και τον γιο του αλλά και στον Οζγκούρ Εζέλ, τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεμπουπλικανικού κόμματος που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος στόχος του του Ερντογάν.

Εντολή να μην μεταδίδονται οι διαδηλώσεις

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής τηλεοπτικής οργάνωσης τηλεφωνεί στα τηλεοπτικά κανάλια ένα προς ένα, δίνοντάς τους εντολή να σταματήσουν τις ζωντανές μεταδόσεις και την κάλυψη των διαδηλώσεων για τον Ιμάμογλου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.