Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Πολιτισμού: Σε αργία νυχτοφύλακας εφορίας αρχαιοτήτων για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Υπηρετούσε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μενδώνη

Υπουργείο Πολιτισμού: Σε αργία νυχτοφύλακας εφορίας αρχαιοτήτων για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού, κατόπιν εγγράφου που απεστάλη από την Ελληνική Αστυνομία, ο Β.Χ. υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, ειδικότητας Νυχτοφυλάκων, που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, τίθεται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Σημειώνεται ότι προ ημερών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος προχώρησαν σε 23 συλλήψεις μελών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πάνω από 40 έρευνες κατ’ οίκον και εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις, μία στη Θεσσαλονίκη και δύο στις Σέρρες. Κατασχέθηκαν νομίσματα και άλλα αρχαία αντικείμενα, τα οποία θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες για να εκτιμηθούν, καθώς και το ποσό των 50.000 ευρώ.