- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δύο δημοσκοπήσεις
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δύο δημοσκοπήσεις - Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Στις 10,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political. Δεύτερο κόμμα στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναδεικνύεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει το 25,8% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 15,2%. Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 13,1%, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 10%, το ΚΚΕ 9,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 5%.
Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Real Polls για το Protagon που διεξήχθη μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δείχνει ως δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου επίσης το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή», η ΝΔ έρχεται πρώτη με 23,2% και η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12,6%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τρίτο με 10%, έχει χάσει 1,2%, τέταρτο το ΚΚΕ με 6,6%, πέμπτη η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 5,9% και έκτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,6%. Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου έχει υποχωρήσει στο 3,5%. Εκτός ορίου κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης το ΜέΡΑ25, το Κίνημα Δημοκρατίας, το κόμμα Νίκη και η Νέα Αριστερά.
Στην πρόβλεψη αποτελέσματος η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει στο 27%, πλησιάζοντας την εκλογική επίδοση του περασμένου Ιουνίου, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας εκτιμήθηκε στο 16,6%. Στην τρίτη θέση, με 13,7 % το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 8,5%, Ελληνική Λύση με 8% και ΣΥΡΙΖΑ με 6%. Κοντά στην περιοχή του 3% βρίσκονται τέσσερα κόμματα: Φωνή Λογικής (3,7%), ΜέΡΑ25 (3,3%), Νίκη (3,1%) και Κίνημα Δημοκρατίας (3,1%).
Οι πολίτες για τα Τέμπη
Σχετικά με τις τεράστιες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, το 55,3% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Protagon θεωρεί ότι οι διαδηλώσεις αυτές εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη λειτουργία των θεσμών, το 48,9% για το σύνολο της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και το 40,7% για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 90% των πολιτών ζητά αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και 68,1% την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.