- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στ. Αγγελούδης: Ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη
Στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Η δημοσίευση του διατάγματος στο ΦΕΚ ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία δεύτερου αποτεφρωτηρίου στη χώρα
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το διάταγμα που αφορά στη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην έκταση των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Με το συγκεκριμένο διάταγμα, το οποίο υπογράφεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά, εγκρίνεται το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο σε εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για τον καθορισμό του χώρου των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου και του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.), με τεύχος συντεταγμένων οικοδομικών τετραγώνων.
Ειδικότερα, εντός του καθοριζόμενου χώρου εγκρίνονται οδοί και πεζόδρομοι και καθορίζονται οικοδομήσιμοι χώροι, χώροι πρασίνου – κοινόχρηστοι χώροι, χώροι ταφώνων, χώροι στάθμευσης, χώροι βοηθητικών εγκαταστάσεων, χώροι νεκροστασίων, χώρος ανέγερσης Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.), χώρος βοηθητικών εγκαταστάσεων και αποδυτηρίων, χώρος γραφείων διοίκησης, χώρος ιερών ναών και κτιρίου γραφείου ιερέων, χώρος πλυντηρίων οστών, χώρος οστεοφυλακίων, χώρος χωνευτηρίου, χώρος ανθοπωλείων και αίθουσας δεξιώσεων και χώρος εισόδου – θυρωρείου.
Η δημοσίευση του διατάγματος στο ΦΕΚ κλείνει μία πολεοδομική εκκρεμότητα ετών και ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία του δεύτερου στη χώρα και πρώτου στη Βόρεια Ελλάδα Αποτεφρωτηρίου.
Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε τα εξής:
«Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τη χωροθέτηση του Αποτεφρωτηρίου μας λύνει τα χέρια ώστε να τρέξουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται και να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης.
Μέσα σε ένα χρόνο, με συνεχείς παρεμβάσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία, κάνουμε το πρώτο και πλέον αποφασιστικό βήμα για να κερδίσουμε το -αυτονόητο- δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του κάθε ανθρώπου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά για την άμεση ανταπόκρισή του και την ουσιαστική στήριξη που παρείχε στο να μπουν τίτλοι τέλους σε μια ακόμη σημαντική εκκρεμότητα για την πόλη. Μετά από χρόνια στασιμότητας, η συνεπής διεκδίκηση αποδίδει καρπούς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.