Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MRB: Στο 27,9% η ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,4%

Ποια η άποψη των πολιτών για τα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
χερι ψηφιζει, φακελος
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση MRB: Απώλειες για ΝΔ (27,9%) και ΠΑΣΟΚ (16,4%)

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ποσοστό σταθερά κάτω του ψυχολογικού ορίου του 30%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d7fl2gl85uy9)

Τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και η Νίκη αθροίζουν εξάλλου άνω του 20%, συγκεκριμένα 20,6%, με την πρώτη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένει σταθερά στην πέμπτη θέση, κάτω και από το ΚΚΕ, ενώ το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου του στη Βουλή.

Τεράστια, εξάλλου, εμφανίζεται η δυσπιστία της κοινωνίας προς κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για την υπόθεση των Τεμπών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής:

 

  • ΝΔ: 21%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,4%
  • Ελληνική Λύση: 7,2%
  • ΚΚΕ: 7,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 6,3%
  • Φωνή Λογικής: 6%
  • Πλεύση Ελευθερίας 5,6%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 3%
  • ΝΙΚΗ: 2,3%
  • Μέρα25: 2,3%
  • Νέα Αριστερά: 1%

 

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής (σε παρένθεση η προηγούμενη μέτρηση)

  • Νέα Δημοκρατία: 27,9% (28,1%)
  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 16,4% (18,2%)
  • Ελληνική Λύση: 9,5% (11%)
  • ΚΚΕ: 9,4% (9,7%)
  • ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 8,4% (8,3%)
  • Φωνή Λογικής: 8% (4,7%)
  • Πλεύση Ελευθερίας: 7,4% (5,3%)
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 4% (-)
  • ΜέΡΑ25: 3,1% (3,9%)
  • ΝΙΚΗ: 3,1% (3,8)
  • Νέα Αριστερά: 1,3% (1,6%)
  • Άλλο κόμμα: 1,5% (5,4%)

 

62476aa92__1_

Πιο ειδικά για την υπόθεση των Τεμπών, οι πολίτες απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι» για το κατά πόσον η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη θέλουν να πέσει άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών σε ποσοστά 81,1% και 77,5% αντίστοιχα.

62476bbbaa92__1_

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του Πρωθυπουργού, πρώτος αναδεικνύεται ο «Κανένας», με 34,8% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με 21,7%, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη με 7,2%, ενώ τέταρτη εμφανίζεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 6,4%.

232323

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.