- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά
«Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ

Μητσοτάκης: «Ενόψει της προεδρικής εκλογής πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκδήλωσε τις ευχαριστίες του λέγοντας: «Η σημερινή συνάντηση είναι ξεχωριστή και διαφορετική από τις συνηθισμένες και θα ήθελα ξεκινώντας να σας ευχαριστήσω όχι μόνο σε θεσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την άψογη συνεργασία».
«Η ιστορία γράφει ότι είσαστε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος και πιστεύω ότι δώσατε στο θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά ανοίγοντας την Προεδρία της Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό, στις Τέχνες» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προεδρικό μέγαρο, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή του νέου ΠτΔ.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση το κυβερνών κόμμα θα προτείνει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια φορά, για μια εξαετή θητεία και σημείωσε με νόημα πως ενόψει της προεδρικής εκλογής πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας.
Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, επεσήμανε ότι η θεσμική επικοινωνία, ανάμεσα στους πολιτειακούς θεσμούς, είναι σημαντική για την δημοκρατία και υπογράμμισε ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν πολλές προκλήσεις και διακινδυνεύσεις, για αυτό και απαιτείται ετοιμότητα για ευρύτερες συναινέσεις.
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου είχε μετατεθεί και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον Κώστα Τασούλα για τη θέση του επόμενου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βγήκαν τα αποτελέσματα - Τέσσερες κατηγορίες και διαφορετικά ποσοστά ενίσχυσης
Τι αναμένεται να αλλάξει στο Μαξίμου
Η συζήτηση με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Στιγμές που ξεχώρισαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από το 1974
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Πώς θα κάνετε 24 τις 12 δόσεις
Ο στόχος των δημόσιων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ποιο το τελετουργικό - Αυτός είναι ο όρκος που θα δώσει
Tι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ινδός επιχειρηματίας που επέζησε από τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, έγινε ο πρώτος ασιάτης δισεκατομμυριούχος που μπήκε στη λίστα του Bloomberg
Η υπουργός Πολιτισμού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
Η διαδικασία της τελετής ορκωμοσίας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.