- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παύλος Μαρινάκης: Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας
Τι είπε για την διαγραφή Σαμαρά
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![O Παύλος Μαρινάκης για το εισόδημα, την ακρίβεια και τη βία ανηλίκων O Παύλος Μαρινάκης για το εισόδημα, την ακρίβεια και τη βία ανηλίκων](/images/1074x600/jpg/files/2024-09-30/pavlos_marinakis_gia_akribeia_kai_eisodima.jpg)
Παύλος Μαρινάκης: Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική επικαιρότητα σε συνέντευξη στο «Βήμα Talks».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Μαρινάκης εμφανίστηκε αρνητικός και σημείωσε :«Υπάρχει μια διάθεση να σβήσουμε κάθε εστία τοξικότητας. Δεν θα καταφέρουμε να σβήσουν όλες, αλλά τουλάχιστον οι δύο μεγάλοι πολιτικοί πόλοι που αυτή τη στιγμή, δημοσκοπικά τουλάχιστον, είναι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να είναι στην πλευρά των μη τοξικών κομμάτων. Ήταν πολύ περίεργο για μια χώρα που τα 'χει αφήσει πίσω της πολλά χρόνια, ένας απ' τους δύο κυρίαρχους πόλους της χώρας να συμπεριφέρεται ως ακραίο κόμμα, με προσωπικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, κατά συγγενών, ν' απειλεί δημοσιογράφους, δικαστές».
Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στις κυβερνήσεις συνεργασίας δηλώνει ότι δεν τις πιστεύει γιατί δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα. «'Αρα δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, οι πολίτες αποφασίζουν. Αλλά το ξαναλέω, μην βάζουμε το κάρο μπροστά απ' το άλογο. Έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Και θεωρώ ότι εφόσον είμαστε συνεπείς σ' αυτό που έχουμε υποσχεθεί, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών» αναφέρει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την διαγραφή Σαμαρά σημείωσε ότι του προκάλεσε τρία διαφορετικά συναισθήματα. «Το πρώτο ήταν η αμηχανία. Δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάζεις μια ανακοίνωση όπου διαγράφεται ένας πρώην πρωθυπουργός. Το δεύτερο, η απορία. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς έζησε, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι, το πιο σκληρό πρόσωπο του λαϊκισμού και εν μέρει μ' εκείνη την συνέντευξη υιοθέτησε θεωρίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα -όπως η εξωτερική πολιτική. Το τρίτο είναι ένα συναίσθημα σιγουριάς, εμπιστοσύνης, που μου το εμπνέει ο απλός κόσμος, αυτοί που μπορεί να μας ψηφίζουν αλλά όταν τελειώνει αυτή η συζήτηση σου λένε «ασχοληθείτε με τα δικά μας προβλήματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο λόγος που η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της βουλεύτριας του ΚΚΕ
«Συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης είναι εγκατεστημένα στο μεγαλύτερο κομμάτι του σιδηροδρόμου»
«Απαιτείται να ξεπεραστούν ριζωμένα ταμπού»
Νέες δυνατότητες και νέα πλατφόρμα
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επίθεση στους θεσμούς
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης
Θα υλοποιηθεί μέσω της ΔΥΠΑ σε πέντε επιλεγμένες περιοχές της χώρας
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Δικαστικό Μέγαρο και το εργοτάξιο του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων
Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ο μεγάλος της αντίπαλος είναι ο εαυτός της
«Αρχικά, με την αναιτιολόγητη ανεξαρτητοποίησή της, συνέβαλε στην αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας», αναφέρει η Κουμουνδούρου
Το πολιτικό κέντρο πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του – Οι κίνδυνοι για την άνοδο των λαϊκιστικών δυνάμεων
«Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το “τι λες κυρά μου"» σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μπει στο επίκεντρο πολιτικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων», ανέφερε η βουλεύτρια
Οι σκέψεις που μοιράστηκε για τις πολιτικές εξελίξεις ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
«Υπήρχε ένα αρχικό σοκ», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας
Στους 32 βουλευτές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Παρακολουθήσαμε τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη
Για αμετροέπεια κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τον Σωκράτη Φάμμελο
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.