Διαμαντοπούλου για Σαμαρά: Ερμήνευσε την εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης με κομματικά γυαλιά
Η ομιλία της λίγο μετά τον πρώην πρωθυπουργό
Διαμαντοπούλου: Ο Σαμαράς ερμήνευσε την εξωτερική πολιτική της Μεταπολίτευσης με κομματικά γυαλιά
'Αμεσα κι αιχμηρά σχολίασε η 'Αννα Διαμαντοπούλου τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις με την Τουρκία.
«Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα στην ομιλία του αναφέρθηκε σε δύο θέματα. Έκανε μια μικρή αναφορά στο κομμάτι της Μεταπολίτευσης και η δεύτερη και μεγαλύτερη ήταν η άσκηση κριτικής στην Κυβέρνηση. Για το δεύτερο καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός. Ερμήνευσε τη Μεταπολίτευση με κομματικά γυαλιά» είπε και πρόσθεσε ότι απαξίωσε την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη .«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε έναν μεγάλο στόχο και τον πέτυχε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε εθνοκεντρική πολιτική. Μήπως ξεχνάμε ότι είναι η εποχή που είναι η πρώτη και η μόνη χώρα που συνεργάζεται με τους Αδέσμευτους, ότι πήγε στην κίνηση των 6 και πήγε στην Ινδία, ότι έγινε το πρώτο άνοιγμα στις αραβικές χώρες;», ανέφερε η υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, διαδεχόμενη στο πάνελ του συνεδρίου για την Εξωτερική πολιτική στη Μεταπολίτευση που διοργανώνουν το ΒΗΜΑ, το Delphi Forum και το Συμβούλιο Στρατηγικών Μελετών, τον πρώην πρωθυπουργό.
Επιπλέον η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε: «Η τρίτη αναφορά του είναι στον Κώστα Σημίτη. Έχουμε δύο τεράστιες επιτυχίες, το Ελσίνκι και την ένταξη της Κύπρου και βέβαια την ΟΝΕ. Το δεύτερο μεγάλο στόχο μετά τον Καραμανλή. Δεν θα πάμε μπροστά αν συνεχίζουμε να διαβάζουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας με το παρελθόν».
Στο Συνέδριο του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε των θέσεών του, που τον έφεραν εκτός της Νέας Δημοκρατίας για δεύτερη φορά, κι επανέλαβε τις αιχμές του για τον νυν υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τους χειρισμούς του κυρίως στα ελληνοτουρκικά.
«Με δύο λόγια αποδυναμώνουμε την αποτροπή μας, μοιάζουμε να εγκαταλείπουμε το διεθνές δίκαιο, φτάσαμε στο σημείο να μας παραπέμπει η Κομισιόν γιατί δεν εφαρμόζουμε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό για να μην ερεθίσουμε την Τουρκία, δεν διεκδικούμε κανένα ρόλο στην περιοχή μας και εμείς απλώς δεν υπάρχουμε. Αυτά λέγονται εγκατάλειψη πλήρης της εξωτερικής περιοχής».
Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς για τα ελληνοτουρκικά «υποστηρίζω ότι έχουμε χάσει την πυξίδα μας και αυτό δεν λέγεται εξωτερική πολιτική. Το να πηγαίνουμε για Πρέσπες Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι εξωτερική πολιτική. Είναι παραίτηση από κάθε εξωτερική πολιτική.
«Η ειρήνη δεν υπηρετείται από υποκλίσεις» είπε επαναλαμβάνοντας τις αιχμές για τον νυν υπουργό Εξωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προτεραιότητα είναι η επέκταση του έργου προς τα δυτικά», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Kαταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Διευρύνεται η απόσταση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Στρατηγική η συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός
«Επιμένουμε να εκλεγεί προοδευτικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας»
Είναι η τρίτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ριάντ
«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου», δήλωσε η πρώην υπουργός
«Είναι άνθρωπος που χρησιμοποιεί ακραίο σεξιστικό και ομοφοβικό λόγο», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας
«Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε από τη ΝΔ» - Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου
Πρώτη έξοδος για το 2025 - Σκοπεύει να αντλήσει το ποσό των 8 δισ. ευρώ
«Δεν υπάρχουν εδώ πολλές δικαιολογίες, ούτε πολλά λόγια» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη
Βήμα - βήμα η διαδικασία υποβολής
Στα 13.416 ευρώ το ύψος της επιχορήγησης - Αναλυτικές πληροφορίες
Τι δηλώνει για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Τι είπε για τη μεταφορά τους σε συγγενείς και φίλους
Όσα είπε για το βιβλίο του «Δεύτερη Ευκαιρία»
Ποιες δαπάνες επιδοτούνται
Ποιοι υπουργοί συνοδεύουν τον πρωθυπουργό
Με την απώλειά του το μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό ρεύμα της χώρας έχασε τον πολιτικό του ηγέτη και εμπνευστή. Ωστόσο, παραμένουν ζωντανές οι ιδέες και το έργο του που πρέπει να συνεχιστεί
H χρήση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαγορευμένη ήδη από το 2005
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.