- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Θεοδωρικάκος: Μετά το Καλάθι των Χριστουγέννων, έρχεται και το Καλάθι της Πρωτοχρονιάς
Τι λέει για τη μείωση του ΦΠΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Ανάπτυξης για το Καλάθι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την ακρίβεια
Εκτός από το Καλάθι των Χριστουγέννων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξήγγειλε και την εφαρμογή του Καλαθιού της Πρωτοχρονιάς.
Μιλώντας στον ΣΚΑϊ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να μειώνεται το κόστος και πιέζουμε την αγορά με μεγάλη ένταση για να ρίξει το μεσοσταθμικό της κέρδος. Είναι εποχές ευθύνης για όλους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν τα νοικοκυριά στις υποχρεώσεις τους. Το πρωτοχρονιάτικο Καλάθι που θα έχει και παιχνίδια για τα παιδιά, θα ξεκινήσει μια εβδομάδα μετά το Καλάθι των Χριστουγέννων. Θέλουμε προϊόντα σε καλή ποιότητα, σε καλές τιμές, όσο το δυνατόν πιο προσιτές, ειδικά για όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν βόλτα».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη μείωση του ΦΠΑ
Ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για τον ΦΠΑ και για ποιο λόγο δεν μειώνεται σε βασικά είδη όπως ζητάει η αντιπολίτευση, απάντησε: «Με την πολιτική που έχουμε ακολουθήσει, έχουμε πληθωρισμό τροφίμων τον Νοέμβριο 0,8%, όταν η Γερμανία έχει 3% και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 2,9%. Στα σούπερ μάρκετ μόνο, έχουμε αρνητικό πληθωρισμό τον Νοέμβριο 0,8%, επομένως τα μέτρα έχουν αποτελέσματα. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ, χάνει έσοδα το Κράτος και δεν έχουμε το περιθώριο ως χώρα όπως υποστηρίζει και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ συνήθως κερδίζει τη μείωση του ΦΠΑ η εταιρεία και όχι ο καταναλωτής».
Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε σε άλλο σημείο τής συνέντευξης ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές τα τέσσερα τελευταία χρόνια 25%-30%, αλλά παράλληλα έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός 28% την τελευταία τριετία, αλλά και ο μέσος μισθός. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε Νο1 πρόβλημα το υψηλό κόστος διαβίωσης τα υψηλά ενοίκια. «Θεωρώ ότι το τραπεζικό σύστημα μια σειρά από κόστη των πολιτών πρέπει να τα μαζέψει».
Στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε «προχωράμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με αύξηση του αποτυπώματος της βιομηχανίας, θα δοθούν 600 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με προτεραιότητα τις παραμεθόριες περιοχές και τη Θεσσαλία. Τόσο για λόγους ασφαλείας της πατρίδας μας, αλλά και για να μείνουν τα νέα παιδιά στην περιφέρεια και να μπει ένα τέλος στη ροή προς το λεκανοπέδιο και τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η παραγωγική Ελλάδα είναι το όραμά μας για τη χώρα τα επόμενα χρόνια».