- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γιατί οι σύντροφοι θρηνούν τη διαγραφή Σαμαρά;
Λογικό είναι να θρηνούν τη διαγραφή του και τη συνειδητοποίηση ότι η εποχή του πέρασε. Γιατί μαζί με τη δική του εποχή περνάει και η δική τους.
Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την αντίρρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά
Τελικά νομίζω πως αν κάτι πραγματικά μπορεί να σοκάρει τον «αρχιτέκτονα του αντιμνημονιακού αγώνα» (θυμίζω ότι εκείνος έχει αυτοχαρακτηρισθεί έτσι), Αντώνη Σαμαρά, δεν πρέπει να είναι η διαγραφή του. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν την περίμενε και ότι τον σόκαρε, αλλά αυτό το σοκ δεν πρέπει να συγκρίνεται με το σοκ της συνειδητοποίησης ότι, λίγες μέρες μετά, κανείς δεν ασχολείται ούτε με τη διαγραφή ούτε με τον ίδιο. Και σαν να μην έφτανε αυτή η συνειδητοποίηση του ανεπίκαιρου της πολιτικής του ύπαρξης, ήρθε και η επόμενη κατραπακιά: από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) η αντίρρηση για τη διαγραφή του είναι πλειοψηφική μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά
Σε έρευνα που έκανε η Pulse για τον ΣΚΑΪ, προκύπτει ότι στους ψηφοφόρους της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, αυτοί που βλέπουν σίγουρα αρνητικά τη διαγραφή του είναι μόλις το 5% και μαζί με αυτούς που τη βλέπουν μάλλον αρνητικά κάνουν ένα φτωχό 17%. Και όταν ο επικεφαλής της έρευνας, ο Γιώργος ο Αράπογλου, ρωτήθηκε για τη γνώμη όσων λένε σήμερα ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, είπε ότι αυτό το ποσοστό γίνεται ακόμα μικρότερο.
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να συμπαθούν τον Σαμαρά λίγο περισσότερο από όσο τον συμπαθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αυτοί που σίγουρα διαφωνούν με τη διαγραφή του είναι το 16%, αυτοί που μάλλον διαφωνούν είναι το 17%, αλλά αυτοί που γενικώς συμφωνούν είναι το 50%.
Στον –εκτός από πολακικό και σαμαρικό όπως φαίνεται– ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αυτοί που βλέπουν τη διαγραφή του μεσσηνιάρχη σίγουρα και μάλλον αρνητικά είναι το 16% και 29% αντίστοιχα, άθροισμα που ξεπερνά το 31% που βλέπουν τη διαγραφή μάλλον ή σίγουρα θετικά.
Με πολύ λίγα λόγια η διαγραφή Σαμαρά χάλασε πολύ περισσότερο τους συριζαίους και τους πασόκους από όσο χάλασε τους νεοδημοκράτες. Και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο.
Για αρχή, οι πασόκοι που έχουν αρχίζει να ελπίζουν σε εξουσία καταλαβαίνουν ότι ένας Σαμαράς στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ό,τι χρειάζονται για να φαίνεται η ηγεσία της ΝΔ τόσο αδύναμη ώστε να επιτρέπει στον Σαμαρά να της επιτίθεται όποτε το κάνει κέφι. Κάθε τρικλοποδιά στην κυβέρνηση είναι καλοδεχούμενη στην αντιπολίτευση και όταν βλέπουν αυτόν που κάθε τόσο άπλωνε το πόδι του να φεύγει, δεν μπορεί παρά να στεναχωριούνται. Αλλά όχι τόσο όσο στεναχωριούνται οι συριζαίοι…
Οι συριζαίοι οι οποίοι, είτε το παραδέχονται είτε όχι, δεν μπορεί παρά να νιώθουν –έστω και υποσυνείδητα– τον Αντώνη τον Σαμαρά ως τον πνευματικό τους πατέρα. Χωρίς τον αντιμνημονιακό αγώνα που εκείνος ξεκίνησε, εκείνοι μπορεί να μην είχαν δει ποτέ εξουσία και ο Αλέκσης μπορεί να μην είχε ποτέ τη δυνατότητα να δουλέψει για 17 ώρες και να βγάλει έρπη. Λογικό είναι να θρηνούν τη διαγραφή του και τη συνειδητοποίηση ότι η εποχή του πέρασε. Γιατί μαζί με τη δική του εποχή περνάει και η δική τους. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.