- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μητσοτάκης για Φαληρικό Όρμο: Να γίνει εμβληματικό Πάρκο στη Μεσόγειο
«Το έργο θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Ο Φαληρικός Όρμος θα γίνει ένα μεγάλο παράθυρο της Αττικής στη θάλασσα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στην ομιλία του την μετατροπή του Φαληρικού Όρμου σε ένα πάρκο εμβληματικό για όλη τη Μεσόγειο με τα έργα που δρομολογούνται. Η παρουσίαση έγινε την Πέμπτη (28/11) στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου) με το παρών να δίνει και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Παράδοξο ότι μία παράκτια πόλη για πολλές δεκαετίες δεν κοίταζε στην θάλασσα. Φιλοδοξούμε το 2028 να υπάρχει ένα πάρκο εμβληματικό. Ένα πάρκο εμβληματικό για όλοκληρη τη Μεσόγειο, προσφέροντας μία διέξοδο ψυχαγωγίας και άθλησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα γίνει ένα μεγάλο παράθυρο της Αττικής στη θάλασσα, με χώρους αθλητισμού, με πισίνα και υποδομές. Σταδιακά θα διαμορφώνεται ένας μοναδικός προορισμός», πρόσθεσε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η κλιματική παράμετρος του έργου. «Το ξέρουμε καλά ότι ακραία φαινόμενα θα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, οπότε το πάρκο κατασκευάζεται με ένα άψογο σύστημα αποστράγγισης, και θύλακες πρασίνου που θα αλλάξουν το μικροκλίμα της περιοχής» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η επίτροπος Φέρειρα χαρακτήρισε την ανάπλαση ως ένα δείγμα του νέου ευρωπαϊκού Μπάουχάους που ενώνει αρμονικά το άνθρωπο με τη φύση.
Το Πάρκο είναι ένα εμβληματικό έργο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, ένα παράδειγμα αριστείας για τις δημόσιες επενδύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο ενσωματώνει αρμονικά τους ανθρώπους και τη φύση, τους πολίτες και το περιβάλλον τους.
Το έργο αυτό θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την οικολογική αποκατάσταση σε μια πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή. Στο πάρκο θα έχουν πρόσβαση οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες όλων των ηλικιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.