Πολιτικη & Οικονομια

Θεσσαλονίκη: Στον Άγιο Δημήτριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Εικόνες από την παρουσία της στην πόλη που γιορτάζει

«Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Εικόνες από την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης. Πλήθος πιστών έχουν συρρεύσει από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την μεγάλη εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα είναι εορταστικό, καθώς τα πάντα γύρω από τον Άγιο Δημήτριο έχουν στολιστεί, ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά καταφθάνουν με σύμμαχο τον καλό καιρό ώστε να ανάψουν ένα κεράκι. Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την είσοδο της κ. Σακελλαροπούλου όπου παραδοσιακά υποδέχονται οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κώστα Γκιουλέκα.

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και μαζί την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Αυτή τη μέρα, όλοι οι Έλληνες, με πίστη στις διαχρονικές αξίες της μακραίωνης ιστορίας μας, τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Η μνήμη τους είναι πηγή έμπνευσης και περηφάνιας. Χρόνια πολλά», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε εικόνες από την παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης:

Πηγή φωτογραφιών: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI