Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος δεν διαχωρίζει εάν κάποιος είναι Ρομά ή όχι

«Η βία κυριαρχεί στα παιδιά και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε» διαμηνύει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος δεν διαχωρίζει εάν κάποιος είναι Ρομά ή όχι © ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη βία μεταξύ ανηλίκων και την παραβατικότητα - Τι διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στο ζήτημα της βίας μεταξύ ανηλίκων και της ανήλικης παραβατικότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον Ant1, υποστηρίζοντας ότι «η βία στους ανηλίκους είναι πανάρχαιο θέμα. Η ιεραρχία είναι αυτή που κυριαρχεί, κυριαρχεί ο πιο ισχυρός. Τα δυο καινούρια στοιχεία είναι ότι τα παιδιά έχουν αιχμηρά αντικείμενα μαζί τους και ότι φτιάχνουν συμμορίες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε πολλούς αστυνομικούς που φυλάνε χώρους που συχνάζουν ανήλικοι. Επίσης, υπάρχει η γραμμή 10201 στην οποία μπορεί ο καθένας να καταγγείλει περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο». Ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα του πώς προμηθεύονται τα παιδιά σουγιάδες και είπε ότι «με τις νέες διατάξεις απαγορεύεται για τους ανήλικους να παίρνουν τέτοια αντικείμενα. Έχουμε αρχίσει μια εκστρατεία για να δούμε από πού προμηθεύονται όλα αυτά τα όπλα». 

Χρυσοχοΐδης: Δεν δικαιολογείται κανείς να ζει από το βαρύ έγκλημα

Επιπλέον, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «η βία κυριαρχεί και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, και κυριαρχεί και στα παιδιά. Επίσης μια πρωτοβουλία είναι η συνεργασία με τα σχολεία και τους γονείς ώστε να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος. Η μεταχείριση η ποινική των ανηλίκων είναι δύσκολη ωστόσο πρέπει να υπάρχει και για τους γονείς. Τα περιστατικά έχουν μειωθεί κατά 20% λόγω φόβου του νόμου. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάσει γιατί μπορεί να βρουν τρόπο να παρακάμψουν το νόμο. Έχω εντυπωσιαστεί με το γεγονός σχετικά με το περιστατικό στη Βούλα καθώς έγιναν πολλά πράγματα στο σχολείο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Χρειάζεται μια παρακολούθηση όλο αυτό.

» Πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί δέχονται απειλές και μηνύσεις και πρέπει πολλές φορές να δούμε το παρελθόν του κάθε παιδιού. Υπάρχουν μια σειρά από συστήματα στη δικαιοσύνη που αναλαμβάνουν περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας ωστόσο πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις και στους γονείς. Το πρόβλημα δεν έχει εμφανιστεί τώρα, όμως έχει αρχίσει και παίρνει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις. Δεν δικαιολογείται κανείς να ζει από το βαρύ έγκλημα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός Ρομά και υπολοίπων σε αυτό το θέμα. Όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο. Δεν υπάρχουν γκέτο όλες οι περιοχές είναι ανοιχτές στις Αρχές. Δεν φοβόμαστε κανέναν και δεν είναι κανένας πάνω από το νόμο».

Ο υπουργός ρωτήθηκε για τα λεγόμενα γκέτο σε περιοχές της Αθήνας. «Γκέτο δεν υπάρχει όμως το συνιστά πολλές φορές ο τρόπος ζωής κάποιων ανθρώπων που μας κάνει να θεωρούμε τον χώρο που μένουν ως γκέτο». Σε ερώτηση για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ανέφερε ότι «δεν είναι το πρόβλημα η εγκληματικότητα. Αλλά υπάρχουν γύρω στα 1000 άτομα τα οποία είναι εξαρτημένα και άρρωστα. Φέτος έχουν γίνει 5 φορές παραπάνω συλλήψεις από πέρσι καθώς υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα από την αστυνομία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d53sxup0gio1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.