Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Θεσμικό ατόπημα η διπλή απουσία του από την ομιλία μου στη Βουλή

Tι ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Παππάς: Πώς σχολίασε την απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία του

Ο Νίκος Παππάς απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που λίγο νωρίτερα ανέφερε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για αυτό αποχώρησε επιδεικτικά κατά την ομιλία του.

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα ενώ συνέχισε λέγοντας: «θέλω να του πω ότι δεν είναι απαραίτητο να με συμπαθεί. Περιμέναμε και ξέραμε ότι την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου ότι θα την εργαλειοποιήσει ο κ.Μητσοτάκης δεν περιμέναμε αυτό το θεσμικό ατόπημα. Τα περί χαριεντισμού δεν τα σχολιάζω γιατί δεν απευθυνόταν σε εμένα.

Έχει και ο ίδιος ιστορικό ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα θέλει να επιλέγει και ποιος θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί. Όλα όσα λέει εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του. Αποδεικνύεται ότι είναι ασεβής προς τον κανονισμό, δειλός γιατί δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποχωρήσει επιδεικτικά όταν στο βήμα της βουλής, ανέβηκε ο Νίκος Παππάς για την ομιλία του ως πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας συζήτησης.

«Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτισμός. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ενώ συνέχισε εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα έχουμε να κάνουμε με το κόμμα του Κασσελάκη, το Πολάκη, του Φάμελλου, του Γκλέτσου».

«Οταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει έναν αρχηγό θα είμαι και πάλι εδώ», κατέληξε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι θα αποχωρεί κάθε φορά που μιλάει ο Νίκος Παππάς, μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει μόνιμο αρχηγό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες Νίκος Παππάς και Αντώνης Σαμαράς είχαν βρεθεί σε εκδήλωση με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει τη μεταξύ τους χειραψία, τα χαμόγελά τους και τη σύντομη συνομιλία που είχαν. Οι φωτό είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και είχαν προκαλέσει σχόλια μιας και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένα από το 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί στην υπόθεση Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.