Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: 10.600 ανήλικοι δράστες έχουν συλληφθεί φέτος

«Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη σαν κοινωνία» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη βία ανηλίκων και τις συλλήψεις ανήλικων δραστών το πρώτο 9μηνο του 2024

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με ανήλικους πρωταγωνιστές, αλλά και οι συλλήψεις ανηλίκων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε χθες (21.10) ότι το πρώτο 9μηνο του 2024 έχουν συλληφθεί 10.600 ανήλικοι. 

«Η παραβατικότητα των ανηλίκων δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνόμευση, αλλά αποτελεί ένα ευρύτερο πρόβλημα που χρειάζεται τη συνδρομή πολλών υπηρεσιών», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη συνολικά σαν κοινωνία».

Τα στατιστικά για τις συλλήψεις ανηλίκων

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης, πέρυσι είχαν συλληφθεί 7.400 ανήλικοι δράστες, φέτος 10.600 το εννιάμηνο, εκ των οποίων 2.285 σε κλοπές και διαρρήξεις, 873 σε υποθέσεις ναρκωτικών, 797 σε σωματικές βλάβες και οι άλλοι 335 είχαν όπλο. Το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε συμμορίες, που δεν υπήρχαν παλιά, άρα λοιπόν πρόκειται για ένα ζήτημα που χρειάζεται διαχείριση στην οικογένεια, στο σχολείο, στην πλατεία, στην τοπική κοινωνία. Σε ό,τι μας αφορά, υπάρχει το 10201 που το σηκώνουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και στέλνουν απευθείας σε ελάχιστα λεπτά βοήθεια, άμεση δράση με αστυνομική παρουσία. 

Διαβάστε επίσης → Σε πόσα ποινικά αδικήματα εμπλέκονται ανήλικοι - Τα στοιχεία από το 2021 έως το 2024