Πολιτικη & Οικονομια

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση - Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ - Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου - Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 6Κ/2024 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.592 θέσεων προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου, αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, καθώς και το πιστοποιητικό ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης και του πιστοποιητικού λήγει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν "Οριστικοποίηση" και μόνο όταν ο 20ψήφιος κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση "ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ", προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ.

Η ανεξάρτητη Αρχή εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση "ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ" και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε "οριστικοποίηση" της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ: https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-paravolo.

Τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.