Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα ο «Ανασχηματισμός» του ΠΑΣΟΚ - Μοιράζει τους ρόλους ο Ανδρουλάκης

Η επικοινωνία με τον Π. Γερουλάνο και το ερωτηματικό για τη Ν. Γιαννακοπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Σήμερα ο «Ανασχηματισμός» του ΠΑΣΟΚ - Μοιράζει τους ρόλους ο Ανδρουλάκης © Aris Oikonomou / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο Ανασχηματισμός - Οι ρόλοι που μοιράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης και το τηλεφώνημα στον Παύλο Γερουλάνο

Ημέρα ανακοινώσεων για το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν μία εβδομάδα από τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος ανακοινώνει τον «Ανασχηματισμό», μοιράζοντας ρόλους στους συνυποψηφίους του. 

Το Σαββατοκύριακο ήταν «πυκνό» σε εξελίξεις για το ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά, η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου στο Αίγιο το Σάββατο (19.10), ο γάμος του Χάρη Δούκα και της Γεωργίας Πολυτάνου στη Θήβα και έπειτα το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μέσα σε άλλα, το Σαββατοκύριακο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τα απαιτούμενα τηλεφωνήματα: στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο, με γνώμονα την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο πλαίσιο συνεργασιών, ώστε η Χαριλάου Τρικούπη αρθρώσει «κυβερνητικό λόγο και πρόγραμμα». 

ΠΑΣΟΚ: Ποιους ρόλους αναλαμβάνουν οι συνυποψήφιοι του Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν με τις ανακοινώσεις σήμερα (21.10), ο Παύλος Γερουλάνος να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Την ίδια ώρα, ο Χάρης Δούκας θα μπει στο 11μελές Πολιτικό Κέντρο που θα έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, και θα συνεδριάζει τακτικά. 

Αλλαγές αναμένονται και σε ό,τι αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται αλλαγή σκυτάλης, με τη θέση να αναλαμβάνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς.  Δεν φαίνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει κάποιον επιπλέον ρόλο στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μιχάλη Κατρίνη. 

Στην Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει τη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ ώστε να καταστήσει σαφή την κοινοβουλευτική του παρουσία ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου του χάους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος να δημιουργήσει ισχυρά «δίπολα» μέσω της ανάθεσης χαρτοφυλακίων ανά τομέα που θα ασκούν πρέσινγκ στους αντίστοιχους υπουργούς της κυβέρνησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.