Πολιτικη & Οικονομια

Το X τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ για το... Gazi Live

Tα ερωτήματα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Το Twitter σχολιάζει το μέρος διεξαγωγής του συνεδρίου

Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο είναι το νυχτερινό μαγαζί Gazi Live που βρίσκεται στην Ιερά Οδό έχει προκαλέσει πολλές επώνυμες και μη αντιδράσεις.

Αιχμηρή ανάρτηση για το τόπο διεξαγωγής του σνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς. «Σε μπουζουξίδικο που έχει κλείσει εδώ και χρόνια σχεδιάζεται λέει να γίνει το επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έλα τώρα, μπορείτε και καλύτερα: Σε καφετέρια, σε υπαίθριο παζάρι, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Τσίρκο ίσως; Προσέξτε μόνο να μη σας έρθουν τίποτα “μη κανονικοί” (σύμφωνα με Πολάκη) σύνεδροι. Μόνο ντροπή πλέον!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το Gazi Live είναι ένα νυχτερινό κέντρο το οποίο τη τριετία 2017-2019 φιλοξένησε τραγουδιστές όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Πάολα, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρινέλλα, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη.

Η ανακοίνωση Κασσελάκη 

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τοποθέτηση Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί της Παρασκευής ζητά «άμεσα απαντήσεις» σε τέσσερα ερωτήματα:

- Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
- Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;
- Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
- Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

Όλη η ανακοίνωση από το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με το συνέδριο να έχει αναβληθεί ήδη μία φορά και να σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που είναι κλειστό για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Τούτων δοθέντων, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το επικείμενο συνέδριο, τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

- Ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν;
- Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου;
- Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
- Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής των μελών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8-10 Νοεμβρίου, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, Πέμπτη, αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει συντεταγμένα, με συλλογικότητα, πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του προς την εκλογή προέδρου» εκπέμποντας εμμέσως ένα πρώτο μήνυμα εφαρμογής του υφιστάμενου οδικού χάρτη προς τις κάλπες, αν και «ο εσωκομματικός διάλογος, από τις προσυνεδριακές διαδικασίες μέχρι τις προεδρικές εκλογές οφείλει να γίνει στη βάση της πολιτικής συζήτησης, της κατάθεσης πολιτικών σχεδίων για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ελληνικής κοινωνίας», καθιστώντας τον εκ των ουκ άνευ, όπως επισημαίνεται, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν προχθές στην οργάνωση μελών Καλλιθέας.

Τα σχόλια στο Χ για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ