Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: Έχουμε μιλήσει με τον Ανδρουλάκη μόνο για τα συγχαρητήρια

«Ο πρόεδρος θα καθορίσει τη θέση του καθενός στα θεσμικά όργανα» σημείωσε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Παύλος Γερουλάνος για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή των επιλογών του Νίκου Ανδρουλάκη

«Αν κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτά που υποσχέθηκε, μόνο καλό θα είναι» δήλωσε σήμερα (18.10) ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι «ο καθένας να πει στον πρόεδρο τι είναι καλό και να υπηρετήσουμε τις αποφάσεις του». 

«Το να λες ότι πήρα 20% δεν είναι κάτι. Εκφράζει όμως μια πολιτική που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο χρόνος θα καθορίσει την επόμενη μέρα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1 και πρόσθεσε: «Το να λες ότι πήρα 20% στις 300 χιλιάδες κόσμου άρα εκπροσωπώ το 20% στα εν δυνάμει 3 εκατομμύρια δεν είναι σωστή λογική συνέχεια. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τις διάφορες πολιτικές τάσεις οι οποίες υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ πως συνθέτουν κάτι το οποίο εκπροσωπεί την κοινωνία. Για μένα εκεί είναι η ουσία πως δηλαδή οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις στα πράγματα μπορούν να συγκεραστούν με έναν τρόπο ώστε ο κόσμος αρχίσει να βλέπει γιατί το να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι καλό για τη δική του τη ζωή. Αυτό είναι που καλούμαστε να κάνουμε». 

Παύλος Γερουλάνος: Η δική μου η προοπτική δεν είναι μια προοπτική αντιπολίτευσης εσωκομματικής

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τη θέση του στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Ο πρόεδρος θα καθορίσει τη θέση του καθενός σε ό,τι αφορά τα θεσμικά όργανα και στο που θεωρεί ότι μπορούμε ο καθένας να φανούμε χρήσιμοι. Σίγουρα η δική μου η προοπτική δεν είναι μια προοπτική αντιπολίτευσης εσωκομματικής». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο ρόλος του αρχηγού της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. «Όποιος αρχίζει και σκέφτεται έτσι από σήμερα σημαίνει ότι δεν έχει το καλό του ΠΑΣΟΚ στο μυαλό του. Αυτό που καλούμαστε όλοι να κάνουμε είναι να πούμε ο καθένας στον πρόεδρο τι θεωρεί σωστό για την επόμενη μέρα και πως πρέπει να πορευτεί το ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα να υπηρετήσουμε τις αποφάσεις του προέδρου».

Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά μόνο για συγχαρητήρια. Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να κάνει ένα πολιτικό δίδυμο με την Άννα Διαμαντοπούλου εντός του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό από πριν, αυτό είναι κάτι το οποίο σχηματοποιείται ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων. Αλλά όλα αυτά είναι σενάρια τα οποία δεν αφορούν το σήμερα. Αν ο κ. Ανδρουλάκης κάνει αυτά τα οποία έχει πει ότι θα κάνει και μπορέσει και δημιουργήσει ένα ΠΑΣΟΚ που συνθέτει απόψεις, που είναι ανοιχτό, που φέρνει κόσμο μέσα μόνο καλά πράγματα μπορούν να βγουν από αυτό».