Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Μωραΐτης: Ήταν λάθος που στήριξα τον Τσίπρα με σθένος

«Ακόμα και το ότι ο Τσίπρας ανέχεται αυτή την κατάσταση, τον κάνει συνυπεύθυνο» δήλωσε ο στιχουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Νίκος Μωραΐτης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την ενασχόλησή του με την πολιτική μίλησε σήμερα (18.10) στο Mega ο Νίκος Μωραΐτης

Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στο πότε κατάλαβε ότι θέλει να εκφραστεί και για τα πολιτικά τεκταινόμενα. «Πριν ακόμα με κερδίσει ο στίχος, ήμουν δημοσιογράφος στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Είχα πάρει μία συνέντευξη στον Διονύση Σαββόπουλο και στη συζήτησή μας, κατάλαβα ότι ο καθένας μας έχει διάφορες εκφάνσεις μέσα του. Κατάλαβα ότι έχω και εγώ αυτό το κομμάτι και ότι θέλω να εκφραστώ. Από το 2012 στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο άνθρωπος που στήριξα με πάθος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί βαλλόταν από παντού. Ήταν λάθος μου που τον στήριξα με σθένος. Ήταν μία παγκόσμια προσωπικότητα της Αριστεράς.

» Όταν όμως αποφασίζεις να συνομιλήσεις με τη Γεροβασίλη, είναι άλλο επίπεδο πια. Δεν μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο που τον έφτασε η ίδια η ιστορία. Έμεινε σε μια μικροπολιτική ίντριγκα».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε: «Ο καθένας μπορεί να έχει τις υποψίες του σχετικά με το εάν ο Τσίπρας υπονομεύει τον Κασσελάκη. Αν δει κανείς που πάνε 4 βασικοί του συνεργάτες, καταλαβαίνει πίσω από ό,τι είναι. Ανέχεται καταστάσεις. Ένα τηλέφωνο του Τσίπρα σε βασικό του συνεργάτη θα μπορούσε να τα σταματήσει όλα. Ας παρεμβαίνει υπόγεια όπως και παρεμβαίνει. Το πιστεύω. Ακόμα και το ότι ανέχεται αυτή την κατάσταση, τον κάνει συνυπεύθυνο. Ακόμα και από τους Δεξιούς υπήρχε ένας σεβασμός για την Αριστερά. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα κατάφεραν να το τελειώσουν αυτό, δικαίωσαν αυτούς τους ανθρώπους που έλεγαν “Πρώτη φορά φασιστερά”. Τους έδωσαν πάτημα. Θεωρώ ότι δεν θα επουλωθεί το ηθικό πλεονέκτημα που είχε η Αριστερά. Οι “87” κατάφεραν να το διαλύσουν αυτό. Δεν εκτιμώ πολιτικά τον Κ. Μητσοτάκη, για την πολιτική του όμως και όχι για τις ικανότητές του, αν τον έβλεπα να βάλλεται στο κόμμα του έτσι, συμπάθεια θα μου δημιουργούσε. Ήρωα θα τον κάνουν στο τέλος».